AcasăNews„Matache Macelaru” Dobronauteanu a tepuit Fiscul cu 30 milioane euro

„Matache Macelaru” Dobronauteanu a tepuit Fiscul cu 30 milioane euro

Romanii au fost bombardati la greu cu reclama la mezeluri cu Matache Macelaru, cel care il cearta pe un novice in ale combinarii salamului cu sunculita ca „ nu este chiar asa cum pare”.

Emanuel Corneliu Dobronauteanu isi petrece multa vreme in calatorii prin cele mai exotice locuri din lume

Cam la fel stau lucrurile si cu afacerile din domeniu ale patronului de fapt al marcii, extravagantul miliardar Emanuel Corneliu (Nucu) Dobronauteanu. Cunoscut si drept „Regele vinurilor”, dupa ce a preluat societatea Murfatlar SA. Acesta are de dat 30 milioane de euro statului roman dupa falimentul fabricii producatoare de mezeluri Principal Company SA. Numai ca s-a apucat de „pasat” datorii mai mult sau mai putin reale cu alti parteneri de afaceri, pana a ocupat toate locurile de la masa credala, lasand astfel Fiscul cu buzele umflate.

Gaura uriasa

Dupa declararea falimentului Principal Company SA, care fabrica produsele din gama „Matache Macelaru” si salamul Salonta, statul roman s-a trezit, destul de tarziu, ce-i drept, ca are de recuperat de la miliardarul „Nucu” Dobronauteanu nu mai putin de 129.495.663 lei. Adica vreo 30 milioane euro. Insa, culmea absurdului, desi este cel mai mare creditor, Fiscul nu reuseste neam sa se inscrie la masa credala pentru a-si recupera banii. De ce? Pentru ca locurile disponibile au fost deja ocupate de alte firme, care apartin insa tot oamenilor de afaceri care l-au falimentat pe „Matache Macelaru”, in frunte cu acelasi patron de la Murfatlar! De altfel,  acesta este suspectat de inspectorii fiscali ca face rocada cu datorii istorice de  zeci de milioane de euro intre societatile controlate de el, lasindu-i astfel cu buzele umflate. Si bugetul usurat de sume imense.

Vanatorile de la Maliuc…

Printre cei deja inscrisi la masa credala, unde statul roman nu a fost acceptat, se numara si alte firme „dobronautene” ca Euroavipo Grup sau Signus Romania. Asta in timp ce o alta datorie, culmea, tot de 30 milioane euro,  a „creditorului” Euroavipo Grup, a fost preluata de Murfatlar SA. Iar Signus si-a luat singura in acte o noua datorie, de „doar” 10 milioane si ceva de euro, pe care Principal Company o avea catre … aceeasi Euroavipo Grup. Fiscul banuieste ca Dobronauteanu si partenerii sai schimba datorii inchipuite intre ei, pentru a nu mai plati nimic statului roman. Si o fac cu nonsalanta cu care participa la partide de pescuit si de vanatoare, la Maliuc, in Delta Dunarii, cu inalti demnitari si alti „grei” ai sistemului…

author avatar
Catalin Tache
5.701 afisari

4 COMENTARII

  1. Dobranautene,..pai vezi ca nu se potriveste…hotia ta merge insa cu o curva din guvern si un bandit din aceiasi..mafie,la care evident poti sa scoti si..un vin bun,mai ales daca smecherii se dau cu..rozmarin….tara de tepari boxisti….

  2. Da, e plina tara de baieti destepti. Daca poate de ce nu? E ca aia „tot satul stie ca sotia are amant numai sotul nu stia ca e inselat”. Cred ca munca jurnalistilor de investigatii si probele pe care ei le aduc, este dezamagitoare uneori, cand ramane fara ecou. Si utie asa daca sunt 10 ca tipul asta se strang 300mil de euro ……. da noi luam bani de la FMI(Foarte Mult Inrobiti). In rest numai de bine…..

  3. Ce minciuni sunt astea! Sunt legi care dau prioritate fiscului, fara tagada, cat de prosti sa fie functionari mituiti ca sa se aseze cuminti la coada dupa jupanii hotomani! Hai ca pute a mezeluri expirate!!!

  4. Cred ca este un articol facut dupa ureche, cu informatii trunchiate si mult alaturi de realitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger