AcasăNews„Marele Scarpinici” de la Cotroceni

„Marele Scarpinici” de la Cotroceni

Da, a fost loial. Poate din cale de afara. Si uite ca, dupa cum se intampla mai mereu in viata, ce e prea mult, strica! Asa se face, mai nou, ca  seful SPP a inceput sa se teama pentru functia sa.

Generalul Lucian Pahontu se teme sa nu isi piarda functia

Chiar daca incearca sa bareze zvonurile tot mai insistente ale demiterii cu „duda” ca ar fi rugat sa preia conducerea Ministerului de Interne. Cert este ca, de prea multa vreme,  generalul Lucian Pahontu a indepartat orice potential rival din jurul presedintelui , excesul sau de zel dovedindu-se acum extrem de pagubos. Pentru ca, orice „scurgere” de informatii de la Palatul Cotroceni normal ca Traian Basescu i-o imputa in primul rand celui care este in permanenta langa el.

La propriu…

Deci  se poate spune, conform intelepciunii populare, ca pe directorul Servicului de Protectie si Paza l-a mancat in fund atunci cand s-a aventurat sa faca totul de unul singur. Dar, acelasi lucru se poate afirma nu doar la figurat, ci si la propriu. Pentru ca generalul Pahontu a fost  cadorisit inca de pe vremea cand era comandantul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei cu porecla de „ Scarpinici”. Si asta pentru ca, atunci cand trecea in revista brigada, nu se putea abtine sa nu se scarpine vartos  in … dos!  Da, stiu, nu am gasit alta rima, dar subiectul nu este deloc unul doar de bascalie. Pentru ca obiceiul s-a pastrat, ceea ce nu a facut intotdeauna imagine buna, mai ales in prezenta sensibilelor delegatii straine oficiale. Iar in ultima vreme, mancarimile chiar s-au accentuat, ceea ce denota o stare de irascibilitate crescuta.

Mai plutiti si voi un pic…

Subordonatii sefului SPP, pusi sa pluteasca in aer… pentru poze!

Tot luptatorii de la B1 ( nr. – brigada antitero a Jandarmeriei, nu postul TV)  isi amintesc si acum ca fostul lor comandant i-a lasat cu gura cascata nu doar prin acest „hobby”, dar si atunci cand le-a cerut „luna de pe cer” la antrenamentele pe care le efectuau. Astfel, dupa intorcerea dintr-o delegatie in China, Pahontu le-ar fi  cerut la o sedinta de arte martiale, nici mai mult nici mai putin decat sa o dea in levitatie : „ E bine, dar as vrea ca atunci cand sariti sa stati ceva mai mult in aer, ca  organizez o demonstratie cu presa si sa aiba aia timp de poze” !!! Numai ca treaba cu levitatia s-ar putea intoarce impotriva sa, iar presedintele Basescu, suparat ca se aud prin targ susotelile de taina de la Cotroceni, sa-l cam lase pe Pahontu in aer…

author avatar
Catalin Tache
2.221 afisari

2 COMENTARII

  1. Super tare. Tache imi place cand mai scri si articole comice. Cred ca nea „jeneralu” sa uitat in China, la filme cu bataie si a vazut cum zboara aia pe acolo si a zis ca si la el in ograda se poate :)). Si a venit el acasa cu cascheta intoarsa si ia pus pe soldati sa pluteasca ca migurile……… in rest numai de bine.

  2. asta nu avea ce cauta acolo e un pifan si nu e de meserie.
    nici o deosebire intre el si mai noul colonel duda / fost actor si ginere de fost rege/
    si culmea ca acest sef al spp a ajuns si general cu leafa pe masura si pensie la fel daca va fi dat afara… traim in Romania!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger