AcasăNews„Mani Pulite” intra peste DNA!

„Mani Pulite” intra peste DNA!

Dupa un „respiro” de aproape un deceniu, celebra operatiune „Mani pulite” a „explodat” din nou in Italia. De aceasta data insa, procurorii italieni nu mai fac ravagii doar printre temutii mafioti, ci ii vizeaza in special pe marii oameni de afaceri corupti. Astfel ca, dupa ce, recent, o ampla operatiune a „destructurat” conducerea Veneto Banca, despre ale caror afaceri in Romania „National” a facut ample dezvaluiri, a venit acum randul celor de la Salini-Impregilo sa fie saltati de oamenii legii.

Reţinerea oamenilor de afaceri italieni din conducerea Veneto Banca şi Salini-Impregilo, constructorul „autostrăzii surpate“ poate exploda în România

Este vorba despre firma italiana care a „construit” in Romania bucata de „autostrada cazatoare” dintre Sibiu si Orastie. Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, si unii dintre fostii conducatori de la alte companii italiene care au operat in Romania ar fi intrat deja in vizorul procurorilor din Peninsula. Care, astfel, ajung sa le ia fata omologilor romani de la DNA.

Razboiul Antifraudei

Cu ceva vreme in urma, procurorii italieni organizau zeci de perchezitii care ii vizau pe unii membri ai conducerii Veneto Banca, printre cei arestati numarandu-se si bancheri care condusesera in trecut filalele din diverse tari est-europene, printre care si Banca Italo-Romania. Iar ampla operatiune a demarat in urma sesizarilor Garzii Financiare italiene. Acum, a venit randul sefilor firmei de constructii Salini-Impregilo sa ajunga in arest, dupa deschiderea unei anchete privind „blatuirea” unor licitatii. Si, de asemenea, acest dosar a pornit tot in urma investigatiilor inspectorilor de la Garda Financiara italiana, care au descoperit diverse fraude si nereguli. Asta in timp ce, la noi, Antifrauda continua sa sperie micii comercianti, strainii fiind considerati niste „struguri prea acri” pentru inspectori. Ca si pentru procurorii DNA care, iata, desi Salini-Impregilo a construit lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, cel care s-a si daramat, nu se inghesuie sa faca lumina in acest caz care a indignat o tara intreaga. Asa ca, mai degraba, poate ancheta celor de la „Mani Pulite” ajunge cat de curand si la combinatiile facute de patronii italieni si in Romania, pentru ca acestia sa nu scape totusi de bratul lung al legii.

author avatar
Toni Matei
3.065 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger