AcasăNews„Locotenentii” intelopilor, arestati pe capete pentru marturie mincinoasa

„Locotenentii” intelopilor, arestati pe capete pentru marturie mincinoasa

Arestarea martorilor mincinosi ii convinge pe acestia sa dea declaratii pe bune

Tot mai multi temuti lideri interlopi incep sa se inghesuie unii in altii . Dar nu dupa gratii, ci in libertate. Iar anchetatorii privesc neputinciosi cum „misterioasele” decizii ale instantelor de judecata curg pe banda rulanta in favoarea infractorilor.

Arestarea martorilor mincinosi ii convinge pe acestia sa dea declaratii pe bune

Asa ca procurorii si politistii s-au vazut nevoiti sa gaseasca alte metode de lucru prin care sa poata inainta cu buclucasele dosare. Interlopii ar putea fi infundati doar prin prezentarea a noi probe concrete, ceea ce este mai greu. In schimb, solutia miraculoasa este cercetarea cu prioritate a „sagetilor” folosite de obicei de liderii clanurilor pentru a depune marturii mincinoase in favoarea lor. Si care acum sunt arestati pe capete.

Alibiul perfect

Majoritatea celor anchetati in cazuri grave reusesc sa scape de condamnarile pe masura cu ajutorul ilegalitatilor unor apropiati. Declaratiile acestora si, mai ales, depozitiile depuse sub stare de juramant in fata judecatorilor reprezinta alibiul salvator pentru cei care altfel ar fi infundat puscaria. Practica este deja o obisnuinta printre membrii clanurilor interlope, mai ales a celor de sorginte tiganeasca. Iata insa ca procurorii se folosesc acum tocmai de aceasta cutuma pentru a obtine redeschiderea dosarelor. Martorii mincinosi sunt la randul lor arestati si, ajunsi dupa gratii, pe arest preventiv, ei renunta la a-si mai risca libertatea de dragul altora.

author avatar
Toni Matei
217 afisari

1 COMENTARIU

  1. Adevarul este ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.Si la astia da ii sperie putin cu o ridicare si o amenitare de parnaie, vomita tot numai sa nu fie facute fetite acolo, ca doar in libertate se vad mari zmei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger