AcasăNews„Groparul” procurorului Galca asfalteaza Sinaia pe 10 milioane de euro

„Groparul” procurorului Galca asfalteaza Sinaia pe 10 milioane de euro

Edilul Vlad Oprea infrumuseteaza orasul cu firmele unor afaceristi abonati la bani publici

Finul lui Dinu Galca, procurorul care a murit dupa ce a fost acuzat de trafic de influenta, a devenit preferatul primarului din Sinaia.

Edilul Vlad Oprea infrumuseteaza orasul cu firmele unor afaceristi abonati la bani publici

Dupa ce a asfaltat pe bani grei tot ce se putea asfalta prin Galati si Braila, patronul firmei Tancrad, Cristian Catalin Stancic, a descoperit orizonturi noi, la Sinaia, unde este primar Vlad Oprea.

Compania Tancrad a pus mana pe un contract de zece milioane de euro, la Sinaia

Astfel, compania Tancrad a castigat o licitatie pentru reabilitarea drumului principal din Sinaia si a strazilor adiacente, in cadrul programului de schimbare la fata a orasului, „Via Sinaia – Design verde deschis”, care costa 46.108.242 de lei, adica peste zece milioane de euro.

Stancic a fost desemnat lider de asociatie, alaturi de alti doi afaceristi obisnuiti cu banii publici: Marcel Butuza, care controleaza firma Vectra Service, si Ionut Olteanu, care detine Eco Horticultura si Garden Center Grup SRL.

Tinut in brate de nasul Galca

Muncitorii de la Tancrad vor asfalta strazile din Sinaia

Si totusi, Cristian Catalin Stancic nu s-a remarcat doar prin afaltarile de zeci de milioane de euro pe care le-a facut in ultimii ani la Braila si Galati, ci a ajuns in atentia presei din cauza unui scandal cu iz penal. Mai exact, nasului lui, Dinu Galca, fostul sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, a fost interceptat de SRI in timp ce tragea sforile pentru niste dosare penale. Conform procurilor DNA, Galca l-ar fi sunat pe omologul sau de la Timis, pentru a avea grija de niste dosare in care Cristian Stancic era cercetat inselaciune. Dupa discutie, in dosarul 308/P/2007 s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Dupa ce a fost acuzat de DNA de trafic de influenta, Galca s-a pensionat si s-a apucat de avocatura. A murit la scurt timp, dupa ce a fost secerat de un infarct, chiar in tribunal.

author avatar
Narcis Voica
3.881 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger