AcasăNews„Fratii Musulmani”, redenumita „organizatie terorista” in Egipt

„Fratii Musulmani”, redenumita „organizatie terorista” in Egipt

Primul ministru egiptean, Hazem Beblawi, a calificat Fratii Musulmani ca organizatie terorista, la scurt timp dupa un atentat cu masina capcana ce a vizat sediul securitatii din Daqahleya.

Cel putin 14 persoane au fost ucise si peste o suta ranite marti dimineata intr-un atentat cu masina capcana, la o zi dupa un apel lansat de o grupare extremista care indemna politistii si ofiterii de armata sa dezerteze, altminteri vor pieri de mana mujahedinilor.

Printre ranitii in urma atentatului de marti se afla si seful securitatii guvernoratului Daqahleya.  Atacurile impotriva fortelor de securitate, de politie si de armata au devenit tot mai dese in Egipt, dupa destituirea presedintelui Mohamed Morsi, care facea parte din organizatia Fratii Musulmani.

Purtatorul de cuvant al guvernului interimar, Sherif Shawki, a declarat, in urma atentatului de marti, ca „Fratii Musulmani si-au aratat fata urata, de organizatie terorista”. Organizatia Fratii Musulmani, infiintata in Egipt in 1928, ca miscare sociala islamica, are un intreg istoric de lupta impotriva autoritatilor egiptene, care au dizolvat-o dupa  primul razboi arabo-israelian, in 1948. Insa a continuat sa existe in ilegalitate, pana in 2011, cand a revenit pe scena politica, dupa ce presedintele egiptean Hosni Mubarak a fost inlaturat de la putere.

author avatar
Adina Mutar
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger