AcasăNews„Demisia in grup” imparte USL in doua tabere

„Demisia in grup” imparte USL in doua tabere

Dupa ce au infierbantat mintile activului de partid cu varianta demisiei in bloc, liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, o dau la intors.

Victor Ponta si Crin Antonescu ar demisiona din Parlament si nu prea

Birourile politice ale PSD si ACD se reunesc astazi pentru a stabili calendarul actiunilor viitoare. Pe lista, la loc de cinste, figureaza demisia parlamentarilor, dar si a alesilor locali ai USL. Desi ipoteza de lucru a fost promovata de Ponta si Antonescu, cei doi presedinti ai USL sunt primii care bat in retragere. Tonul a fost dat de liderul liberal care, dupa ce a explicat ca demisia parlamentarilor ar duce rapid la anticipatele mult dorite de USL, a precizat ca ideea este „riscanta si iresponsabila”.  “Sunt in total acord cu Crin Antonescu, ca, sa stam intr-un Parlament in care nu doar noi, ci si cei de la Putere nu au voie sa se ridice si sa voteze, ar fi o greseala din partea noastra. Dar este o ultima masura (demisia – n.r.) si trebuie sa gandim foarte bine acesti pasi pentru a fi responsabili”, a declarat si Victor Ponta.

Liberalele se leapada de mandate

„Riscanta si iresponsabila”, varianta a facut prozeliti, mai ales in randul aleselor PNL. „Se contureaza din ce in ce mai mult ideea ca parlamentarii din opozitie sa isi dea demisia. Personal, abia astept. Ca politician tanar, n-am nimic de pierdut. (…) Cred ca e o idee buna sa-mi dau demisia. Am macar sansa sa intru in campanie si sa ma bat pentru a face parte dintr-un Parlament <<altfel>>”, a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu. In asentimentul Alinei Gorghiu este si colega de partid Lucia Varga. „Nu trebuie sa-mi ceara partidul demisa, eu am sa-mi depun mandatul si mai mult decat atat, am sa le rog pe toate femeile care fac politica si care sunt parlamentari, in numele familiilor din Romania, sa-si depuna mandatul, indiferent de la ce partid politic sunt”, a afirmat Varga. Vazand efervescenta care le-a cuprins pe doamnele din politica, Adrian Nastase a incercat sa le explice, cum s-a priceput el mai bine, ca gestul lor este inutil. „Din punct de vedere politic putem sa discutam despre lucrul acesta si anumite masuri vor trebui luate de catre parlamentari. Din punct de vedere juridic, constitutional, vacantarea locurilor – unul, doua, cinci sau 300 – inseamna doar declansarea unor alegeri partiale cu mandat pana la incheierea legislaturii. (…) Deci nu ar fi o solutie echivalenta cu alegerile anticipate”, a conchis Nastase.

Lui Boc i s-a facut de anticipate

Boc spune ce vrea Opozitia sa auda

Desi saptamana trecuta respingea categoric propunerea Opozitiei privind declansarea anticipatelor, premierul Emil Boc pare dispus sa ia in calcul si aceasta varianta. “Salut sesiunea extraordinara a Parlamentului pentru a merge mai departe in cadrul constitutional pe care il avem. (…) In 2012 avem alegeri. Sa avem incredere in ceea ce vor crede romanii ca e mai bine pentru Romania si sa le asteptam votul si modul lor de exprimare in alegeri care, repet, in 2012 vor avea loc. Discutam daca e mai bine sa se faca cu doua luni mai repede decat ar fi programate daca se declanseaza mecanismul alegerilor anticipate. E de discutat”, a declarat Emil Boc.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger