AcasăNews„Cronica unei morti anuntate”, a ambasadorului american din Libia

„Cronica unei morti anuntate”, a ambasadorului american din Libia

Stevens era om de legatura cu sefii Al Qaida de pe axa Benghazi – Derna – Tobruk

Cele cateva pagini de jurnal scrise de ambasadorul american in Benghazi au iscat un razboi intre Departamentul de Stat si CNN, care le-a facut publice.

Stevens era om de legatura cu sefii Al Qaida de pe axa Benghazi – Derna – Tobruk

Ambasadorul Chris Stevens scria ca se teme pentru viata lui, ca extremismul islamic este in crestere si ca a fost pus pe lista neagra a militantilor Al Qaida. Consulatul din Benghazi, unde si-a gasit moartea, nu beneficia de masuri de securitate deosebite.  Nici „casa conspirativa”,  aflata 500 de metri mai departe, nu era pazita, ca de-aia era conspirativa.

Acolo isi desfasurau activitatea peste zece agenti CIA, dotati cu aparatura de interceptie a comunicatiilor si n-aveau cum sa nu stie ca li se pregateste „ceva”. Stiau si oficialii libieni de la Tripoli, care avertizasera Washingtonul. Si totusi, Departamentul de Stat a considerat ca e sigura deplasarea lui Stevens de la Tripoli la Benghazi pentru a comemora 11 septembrie 2001! Atacul islamistilor s-a axat cu precizie mai intai pe „casa conspirativa”, care trebuia sa fie secreta, apoi pe consulat. Interesant, de escadroanele islamiste care actioneaza in Libia si in Siria direct raspunzator este printul saudit Bandar bin Sultan, aliatul americanilor!

author avatar
Adina Mutar
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger