AcasăNews„Conspiratia Wolfram”, tunul financiar al becurilor economice

„Conspiratia Wolfram”, tunul financiar al becurilor economice

De la 1 septembrie, becurile de mai mult de 40 de wati vor disparea de pe piata, spre fericirea firmelor Philips Electronics, Osram Sylvania, General Electric etc.

Cu becurile economice nu se vor economisi banii pentru medicamentele necesare bolilor generate de emisia de mercur

Becurile de 60 si 75 wati sunt trecute pe lista neagra in Suedia, intreaga Uniune Europeana, SUA, Canada, din cauza ca becurile incandescente contribuie la emisiile de carbon care ameninta omenirea. Sau, pentru ca autoritatilor de la Bruxelles nu le place cuvantul interzis, aceste becuri „nu vor mai fi puse pe piata”. Decizia UE vine fara dezbateri publice, asa cum ar fi democratic. Mai ales ca Federatia Inginerilor Germani a atras atentia ca alternativa becurilor economice poate fi periculoasa pentru organism. In urma testarilor, cercetatorii germani au atras atentia ca becurile economice nu trebuie lasate aprinse pentru perioade lungi de timp si nu trebuie amplasate deasupra sau in imediata apropiere a capului unei persoane, deoarece emana substante toxice, cancerigene.

“Eco-strategia” cu iz financiar

„Eco-strategia” europeana se pliaza perfect pe cea americana, unde firme de renume ca Philips Electronics, Osram Sylvania, General Electric etc au facut un lobby puternic pentru interzicerea becurilor incandescente. Decizia, fiind luata in circuit inchis, da apa la moara teoriei numite „Conspiratia Wolfram”, care spune ca nu e vorba decat de tunuri financiare uriase ale firmelor deja pregatite sa faca fata productiei de serie. „Eco-strategia” nu rezolva problemele de mediu, spun specialistii sceptici. Este nevoie de 12 tone de mercur volatil pentru a fabrica milioane de becuri economice. Acesta nu va putea fi niciodata recuperat, depunandu-se in oase, creier, organe vitale. Vorba lui Thomas Edison, dupa ce a realizat becul incandescent: „Stiu acum o mie de cai cum sa nu construiesc un bec!” Cu astea economice, inca nu se stie!

author avatar
Adina Mutar
1.717 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger