AcasăNews„Colind” pentru Ambasada Siriei la Bucuresti (VIDEO)

„Colind” pentru Ambasada Siriei la Bucuresti (VIDEO)

Reprezentantii regimului lui Bashar al-Assad din Romania se ascund dupa “grija” fata de crestini, o propaganda ticluita ca sa spele obrazul presedintelui Siriei.

In aceasta perioada, romanii, popor crestin, umbla cu colindele, cu ursul, cu capra… Ambasada Siriei la Bucuresti umbla cu fofarlica.

“Revolutia pentru copii”

Cativa copii in fata Ambasadei Siriei la Bucuresti. La colindat, s-a spus. Unul, cu o icoana ortodoxa in brate, pozat frumos langa tablita ce arata ca acolo, dincolo de gard si de garzi, se afla Ambasada Siriei la Bucuresti, ambasada unui regim care, in martie 2011, si-a pierdut legitimitatea arestand, torturand si ucigand niste copii din Daraa. Vina lor? Scrisesera pe zidurile scolii “Jos dictatorul!”, “Libertate”!

Oamenii mari ai regimului le-au pus pumnii in gura, la propriu. Asa a inceput revolutia in Siria. Pentru copii! Ca sa fie eliberati din beciurile securitatii, ca sa fie liberi sa se manifeste, liberi sa traiasca fara frica, liberi intr-o tara democrata. Raspunsul regimului a fost unul fara precedent in istoria lumii: Assad a pus toata armata pe poporul revoltat, a inceput un razboi impotriva poporului cu toate tipurile de munitie, inclusiv cu teribilele bombe cu fragmentare, care au un efect devastator asupra victimelor.

Ce sa mai vorbim de arme chimice?! A fost un singur „episod” in lungul sir de morti pe altarul orgoliului unui presedinte care nu vrea sa admita ca poporul nu-l mai vrea. Pe el, pe securistii lui insetati de sange, pe militiile lui, Shabiha, autoarele primelor masacre din Siria (Banyas), in care copiilor musulmani suniti li s-a taiat beregata in fata parintilor, ucisi si ei apoi. Atrocitati de nedescris, executate de oamenii regimului. Acum, proassadistii din Bucuresti incearca sa umble la compasiunea crestina a romanilor, afirmand, ori punand pe altii sa afirme, ca numai regimul poate apara bisericile crestine din Siria si pe crestini de teroristi.

Musulmani sau crestini, tot victime sunt

Agentia de presa a regimului Assad, SANA, a raportat, regulamentar, evenimentul din fata ambasadei, ca fiind o actiune de solidaritate a Prietenilor Siriei cu regimul assadist care lupta cu teroristii internationali. A raportat ca in fata ambasadei s-au inaltat imnuri crestine, ca s-au aprins lumanari in memoria martirilor (inclusiv pentru primii martiri, copiii din Daraa?).

Dar cea mai mare scarbosenie pe care au putut-o face organizatorii evenimentului a fost sa lanseze un apel catre presa in care se aduc multumiri „autoritatilor siriene si armatei siriene care actioneaza pentru protejarea cetatenilor, bisericilor si manastirilor, precum si a tuturor caselor de cultura din Siria”. O, Doamne! Suntem crestini. Si in virtutea credintei crestine, compasiunea nu ne este limitata de apartenenta religioasa, etnica sau de orice element discriminatoriu.

Mila ne e de toti cei care sufera, mila ne e de cei dezbracati, mila ne e de cei infometati, mila ne e de cei batuti si torturati, mila ne e de cei mutilati, mila ne e de cei ucisi. Mila ne e de milioanele de sirieni dislocati, refugiati din fata unei armate criminale care, daca se lupta cu grupurile islamiste, extremiste, ce vin din afara Siriei, asa cum scrie in raportul SANA, atunci este o armata incompetenta.

Pentru ca atunci cand arunca bombele cu fragmentare asupra „cuiburilor teroriste”, nimereste populatia civila, fie ea musulmana sau crestina. Peste 150.000 de morti, raportati oficial, civili, dintre care 11.000 de copii? Unde ar fi grija „crestineasca” pentru populatia civila? Musulmani sau crestini, in Siria au trait mereu unii langa altii, in respect fata de traditii, iar acum sunt victime ale unei segregari religioase dorita de regimul care nu mai are forta sa lupte chiar cu tot poporul.

Prezenta frontului islamist, strategia marilor puteri

Da, acum, in Siria, exista multe grupari extremiste, care nu au intelegere, nici respect, nici toleranta fata de crestini, fata de musulmanii toleranti, ori fata de alte culte. Nu au ajuns acolo prin vraji voodoo. Imi aduc aminte de una dintre strategiile marilor puteri pentru Siria, pe care am publicat-o prin primavara.

Se referea la atragerea frontului islamist, extremist, in Siria, si anihilarea lui acolo! Fara nicio compasiune fata de poporul sirian, victima tuturor. Caci se cuvine sa subliniem ca poporul sirian nu este numai victima unui regim criminal, ci al tuturor democratiilor de carton ale lumii care inchid ochii si-l lasa pe Assad sa-si duca blestematul razboi impotriva poporului revoltat, numai ca sa le iasa si lor „pasienta” cu anihilarea frontului jihadist.

Si, in incheiere, atragem atentia Ambasadei Siriei la Bucuresti ca, la crestini, colindatorii se invita in curte, nu se tin la poarta. Altminteri, gazdelor n-o sa le mearga bine in anul care vine! Si, ca sa ne pastram in spiritul sarbatorilor crestine, dedicam ambasadei un colind minunat, in interpretarea lui Stefan Hrusca: „Coborat, o coborat!” Colinda spune ca a coborat Dumnezeu ca sa vada „care ce credinta are” si fiindca n-a gasit credinta, a zis Dumnezeu intristat: „vai, saracilor de voi, cum v-oi trimite-un razboi, ca sa v-aduceti aminte ca si-n Cer aveti Parinte”! Mila, Doamne! Amin!

[youtube]IwS9fopvPT0[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
1.225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger