AcasăNews„Ce cadou ii faci unui vames roman sau bulgar de ziua lui?...

„Ce cadou ii faci unui vames roman sau bulgar de ziua lui? Il lasi singur pe tura!”

Arestarile cu tam-tam efectuate de autoritatile romane nu i-au convins pe occidentali ca a fost starpita coruptia

Sofia si Bucurestiul inca nu sunt pregatite sa adere la Acordul Schengen, este de parere ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich.

Arestarile cu tam-tam efectuate de autoritatile romane nu i-au convins pe occidentali ca a fost starpita coruptia

„Nu suntem entuziasti si luam in considerare rapoartele mai degraba negative asupra celor doua tari. Inca ne indoim de finalitatea unui asemenea pas”, a explicat si Jens Teschke, un reprezentant al Ministerului german de Interne. Desi Romania a arestat in ultimul an 248 de vamesi si graniceri, unii dintre ei fiind acuzati ca au primit intr-o singura tura peste 5000 de euro spaga, aceste arestari s-ar parea ca nu au convins UE ca s-a starpit coruptia.

Pana si cotidianul american The New York Times descrie situatia de la granitele Romaniei si Bulgariei orientandu-se dupa bancuri. „Ce cadou ii faci unui vames de ziua lui? Il lasi singur pe tura”, scrie cotidianul american, subliniind ca acest banc este chintesenta coruptiei din vami. „Semne ale coruptiei puncteaza satele bulgaresti si romanesti de-a lungul granitelor, sub forma unor vile luxoase care apartin granicerilor si vamesilor”, scriu jurnalistii de la The New York Times.

author avatar
eNational
1.070 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bancul est cam asa, Este ziua de nastere a sefului punctului de lucru vamal Siret. Colegii vor sa-i faca un cadou si se sfatuiesc toti. Unul spune sa-i cumpere un Mercedes de ultima generatie, iar ceilalti zic ca este prea putin. Altul zice sa-i ofere o excursie in Dubai impreuna cu familia. Toti ceilalti spun ca si acest cadou este mic. Atunci un coleg vames le propune sa-l lase de serviciu singur pe o tura. Toti ceilalti sar impancientati. Este prea mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger