AcasăNews„Catusiada” romaneasca, exportata la Londra

„Catusiada” romaneasca, exportata la Londra

David Cameron ii preseaza pe alti lideri politici sa adopte masuri drastice impotriva coruptiei

In aceasta saptamana, la Londra, va avea loc cel mai important summit anticoruptie de pana acum, la care premierul britanic David Cameron va incerca pur si simplu sa le bage sula in coaste mai multor guverne nationale, suspectate de catre marile puteri ale lumii ca nu fac destul pentru starpirea acestui flagel.

David Cameron ii preseaza pe alti lideri politici sa adopte masuri drastice impotriva coruptiei

Mai mult chiar, puternic sprijinit de catre Administratia SUA, amfitrionul David Cameron va forta semnarea primei declaratii mondiale anticoruptie, prin care lupta impotriva mitei sa fie inscrisa in fruntea agendei internationale, alaturi de cea impotriva terorismului mondial! Practic, se poate spune ca „moda catuselor”, lansata in urma cu ceva vreme in Romania va fi acum exportata la nivel global, marile cancelarii presand unele tari sa adopte masuri de-a dreptul exceptionale, similare celor folosite pentru combaterea teroristilor, in vederea stoparii coruptiei.

Lichidarea coruptiei

Lansata la Bucuresti, moda incatusarilor este foarte apreciata la Londra

Acesta este prima cerinta a celor mai puternici lideri ai lumii, adeptii globalizarii considerand ca, cel putin la fel de importanta ca starpirea terorismului este si lichidarea corptiei. Iar primul punct de pe ordinea de zi a summit-ului la care vor participa zeci de conducatori din intreaga lume nu lasa loc de dubii privind fermitatea cu care se va insista pe principala prioritate a adeptilor „noii ordini mondiale” : „fenomenul coruptiei saboteaza eforturile depuse pentru a lupta impotriva saraciei, promova prosperitatea si a combate terorismul si extremismul”. De asemenea, liderii care vor fi prezenti la Londra vor fi impinsi de la spate sa semneze o declaratie prin care se obliga „sa lichideze fenomenul coruptiei oriunde il constata, sa urmareasca penal si sa sanctioneze persoanele care comit, faciliteaza sau sunt complici la acte de coruptie”.

Reactie la „scandalul Panama”

Iar cu astfel de declaratii belicoase, deja liderii anumitor tari fac referire la faptul ca vor fi obligati sa preia „modelul romanesc” al incatusarii tuturor celor suspectati de comiterea unor fapte de coruptie. Exista insa si voci care sustin ca totul nu ar fi decat o perdea de fum menita a distrage atentia de la „scandalul Panama” in care, sa nu uitam, a fost implicat chiar si premierul britanic David Cameron. Iar liderii globalizarii ar vrea ca prin acest summit sa tempereze revolta populara a contribuabililor nemultumiti de politicienii care combat coruptia doar la nivel declarativ, in timp ce isi ascund averile in paradisul fiscal din Panama.

author avatar
Toni Matei
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger