AcasăNews„Brutarul” Razvan Herascu ramane fara 6,5 hectare de teren din cauza datoriilor

„Brutarul” Razvan Herascu ramane fara 6,5 hectare de teren din cauza datoriilor

Galateanul Razvan Herascu, afacerist de top, cu o avere estimata la circa 12 milioane de euro, este executat silit de Fisc, pentru datorii uriase catre stat, de peste 5 milioane de euro.

Razvan Herascu si-a platit datoriile catre stat in natura, cu un teren de 6,5 ha

Controversatul afacerist Razvan Herascu, „brutarul” Galatiului, care a cladit imperiul Galmopan si a fost acuzat ca a dat tunuri imobiliare cu o alta firma de-a sa, Hortigal, a fost bagat in corzi de catre Fisc.

Firma lui Herascu a fost executata de stat

Recent, Directia Generala a Finantelor Publice Galati a scos la licitatie mai multe bunuri ale milionarului Herascu, pentru datoriile uriase acumulate de una dintre firmele sale, Makinvest Com SA. Licitatia va avea loc pe 26 martie, iar reprezentantii statului incearca sa recupereze peste 22 de milioane de lei (5 milioane de euro), valorificand un teren de 6,5 ha, o ciupercarie, cateva depozite si magazii.

Jonglerii cu terenuri si fonduri PHARE

Firma Makinvest Com SA a fost implicata intr-un scandal penal in 2007, cand administratorii acesteia au fost acuzati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de deturnare de fonduri PHARE. Subalternii lui Herascu au fost acuzati ca au deturnat aproape 60.000 de euro, suma destinata finantarii unui proiect din fonduri europene. Mai mult,  Herascu a fost acuzat la finele anului trecut si de un tun imobiliar de 40 de milioane de euro. El este suspectat ca a cumparat zeci de hectare de pamant arabil de la tarani, in jurul Galatiului, terenuri care, brusc, au fost „teleportate” in intravilan de catre niste functionari priceputi. Ulterior, autoritatile locale ar fi facut schimb cu Herascu, oferindu-i pentru parloagele respective terenuri foarte valoroase.

author avatar
Narcis Voica
801 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger