AcasăNews„Bomba” licitatiilor trucate explodeaza la Centrala de la Cernavoda

„Bomba” licitatiilor trucate explodeaza la Centrala de la Cernavoda

Procurorii verifica puzderia de plangeri despre licitatiile de la Cernavoda

In ultima vreme, s-au tot intetit plangerile cu privire la organizarea a diverse licitatii de catre conducerea Centralei Nucleare de la Cernavoda. Mai mult, practic concomitent cu anuntarea scoaterii la vanzare a 10% din actiunile societatii, procurorii declansau ample verificari privind un nou contract buclucas.

Procurorii verifica puzderia de plangeri despre licitatiile de la Cernavoda

Este vorba despre licitatia prin care firma C&I a primit 1,5 milioane euro pentru  transportul  miilor de angajati  de la Constanta si Medgidia pana la Cernavoda si retur. Celelalte firme au contestat vehement „manaria”, iar procurorii au luat deja primele declaratii.

Pana iese cine trebuie

Microbuzele firmei C&I tarnsporta acum angajatii Nuclearelecrica

Prima suspiciune este ridicata de faptul ca licitatia a fost repetata in cinci randuri, pana cand, in sfarsit, se pare ca a castigat cine trebuia. Apoi, criteriul hotarator a fost pretul mediu oferit pe toate tipurile de autocare. Iar ancheta urmareste modul in care castigatorii au intuit la fix sa se prezinte cu un  pret derizoriu pentru autocarele de doua si trei stele, iar cu unul astronomic pentru masinile de patru stele. Asa au invins cu un pret mediu mai scazut cu doar cativa eurocenti. Numai ca, surpriza, imediat dupa atribuirea contractului, conducerea Nuclearelectrica a cerut ca transportul sa fie facut doar cu autocare de patru stele!!!  Si uite cum, desi a castigat oferta cea mai ieftina, pretul platit este in realitate cel mai mare …

author avatar
Toni Matei
858 afisari

3 COMENTARII

  1. Buna treaba. Au facut licitatie , au facut , chiar de cinci ori, au avut tariful cel mai ieftin, ce aveti cu oamenii. Ca dupa conducerea centralei au avut pretentii sa plateasca tata, sa plateasca. Deci nu sunt de acord ca a fost ceva necurat la mijloc. 🙂

  2. Ar trebui sa fim mandri cu ziaristi ca Toni Matei.
    Iei din presa locala un subiect despre care habar nu ai, ii adaugi „exploziv” si iata, ca prin minune, una bucata articol!
    Bravo domnule! Ceea ce impresioneaza este logica, investigatia, talentul de a scrie, etc.
    Copiuta ta este un urlet disperat de „vreau si eu sa ma stie lumea!!!”.
    Un material bun este clar recognoscibil indiferent despre cine, ce spui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger