AcasăNews„Baietii destepti” vor fi amendati de UE

„Baietii destepti” vor fi amendati de UE

Jeffrey Franks a avertizat ca „baietii destepti” vor fi obligati sa restituie diferenta de pret pentru curentul cumparat preferential

„Baietii destepti” care au contractat energie ieftina de la Hidroelectrica vor fi amendati de UE si obligati sa restituie diferenta de pret.

Jeffrey Franks a avertizat ca „baietii destepti” vor fi obligati sa restituie diferenta de pret pentru curentul cumparat preferential

Aflat la ultima sa misiune in Romania, seful delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, a avertizat ca UE va lua masuri drastice impotriva „baietilor destepti” din energie, daca acestia nu vor accepta renegocierea contractelor. „Daca ancheta Comisiei Europene va stabili ca la Hidroelectrica a fost ajutor de stat, atunci acesti beneficiari trebuie sa dea inapoi toata suma. Sunt motivati sa fie de acord cu noile conditii ale statului. Urmeaza alte negocieri si se va cere o imbunatatire a conditiilor (pentru stat – n.r.)”, a spus Franks.

Motiv de privatizare pentru Hidroelectrica

Franks a avut o argumentatie cam bizara pentru privatizarea Hidroelectrica. Desi a comparat-o cu „bijuteriile coroanei”, ceea ce este corect din punct de vedere economic, seful misiunii FMI a sustinut ca aceasta companie profitabila trebuie privatizata pentru ca nu a produs destul… profit. „Doar pentru ca o companie este profitabila nu inseamna ca este si bine condusa”,a spus Franks, insistand asupra vanzarii Hidroelectrica unor investitori straini.

Salariile, recuperate la anu’

Jefrrey Franks sustine ca recuperarea totala a salariilor bugetarilor se va realiza anul viitor. Oficialul FMI avertizeaza ca, intrucat Guvernul a decis sa plateasca banii aferenti contributiilor retinute la pensii, nu poate majora salariile in acest an cu mai mult de 8%. Drept urmare, in cel mai bun caz, recuperarea completa se va simti la salariile platite in ianuarie 2013.

author avatar
Arpad Dobre
227 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da, da. O sa vina el si le leaga sireturile de la stanga la dreapta, nu de la dreapta spre stanga, cu emblema UE in frunte. Are drumu lung pana la balta si va trebui sa treaca si prin padure :). Asa ca nea „Francastaine”, dute, dute si …. dute.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger