AcasăNews„Baietii destepti”, amenintati cu taierea curentului ieftin

„Baietii destepti”, amenintati cu taierea curentului ieftin

Statul va rezilia contractele dintre Hidroelectrica si ”baietii destepti”, daca acestia nu vor accepta cresterea preturilor si scaderea cantitatilor de energie electrica.

Ministrul Economiei, Lucian Bode a avertizat ieri ca Guvernul va rezilia in conditii avantajoase pentru stat contractele bilaterale prin care Hidroelectrica vinde energie electrica. ”Daca nu ajungem la rezultatul pe care il urmarim (scumpirea curentului si reducerea cantitatilor si a duratei contractelor – n.r.), suntem dispusi sa mergem pana la capat: rezilierea in conditiile in care statul sa nu piarda. A venit timpul ca statul sa fie <<baiatul destept>> din aceasta ecuatie”, a avertizat Bode.

Ministrul Lucian Bode taie accesul la energia ieftina produsa in hidrocentrale

El a precizat ca a avut deja discutii cu unele dintre firmele vizate, printre care se numara Alro, Europec, Electromagnetica, Alpiq Romindustrie, Alpiq RomEnergie si Energy Holding. Potrivit lui Bode, renegocierea acordurilor va fi incheiata pana la finalul acestei luni. Contractele bilaterale de vanzare a energiei au fost incheiate de Hidroelectrica intre 2001 si 2003 si expira in 2014, 2015 sau 2018, de la caz la caz.

author avatar
Arpad Dobre
222 afisari

1 COMENTARIU

  1. publicati numele, prenumele si adresele baietilor destepti.va asigur ca nu vor mai iesi ope strada ,in Romania.populatia ii va linsha !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger