AcasăNews„Baiatul destept” Energy Holding, decuplat de Hidroelectrica

„Baiatul destept” Energy Holding, decuplat de Hidroelectrica

Bogdan Buzaianu a ramas fara „baterii” la Energy Holding

Hidroelectrica a „rupt pisica in doua”. Dupa zile intregi de negocieri, Energy Holding, al doilea mare „baiat destept” dupa Alro, a fost decuplat de la cea mai ieftina sursa de curent.

Bogdan Buzaianu a ramas fara „baterii” la Energy Holding

Energy Holding a semnat primul contract cu Hidroelectrica in 2004, cand la conducerea companiei se afla Bogdan Buzaianu, nimeni altul decat finul lui Dan Ioan Popescu, nimeni altul decat ministrul Economiei din acea vreme. Contractul a fost semnat pe zece ani, iar pe vremea ministeriatului lui Adriean Videanu a fost prelungit pana in 2018.

Energy Holding a platit anul trecut circa 66 de milioane de euro pentru 2,15 TWh (Terawati ora), respectiv 130 de lei/MWh, in conditiile in care doar pretul de cost era de 120 de lei/MWh. In ultimii sase ani, statul a pierdut 1,4 miliarde de lei din cauza acestui contract. Dupa intrarea in insolventa, Hidroelectrica a incercat sa negocieze cu „baietii” de la Energy Holding, dar refuzul acestora de a accepta un tarif majorat a dus la denuntarea contractului. Urmeaza Alro?

author avatar
Arpad Dobre
1.154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger