AcasăNews„Antifrauda” vrea sa il faca KO din vorbe pe Rudel Obreja

„Antifrauda” vrea sa il faca KO din vorbe pe Rudel Obreja

Departamentul de Lupta Antifrauda a sesizat DNA in legatura cu posibile acte de coruptie si alte fapte penale comise de Rudel Obreja cu ocazia organizarii galei „Campion pentru Romania”, eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucuresti.

Maine-poimaine, inspectorii DLAF vor spune ca si Bute a ajuns campion prin frauda

In principal, lui Obreja i se retine in sarcina ca firma patronata de el, Europlus Computers SRL, nu avea capacitatea tehnica si profesionala de a organiza o gala de asemenea anvergura, ca angajatii nu aveau pregatire in domeniu, de unde si banuielile ca lucrurile ar fi necurate.

In mod surprinzator, ceea ce nu se ia in considerare  este ca nimeni nu s-a inghesuit sa il aduca in tara pe romanul campion, desi toti voiau sa il vada boxand acasa. Iar daca tot a iesit nu bine, ci foarte bine, de ce sa nu il luam la pumni pe Obreja, sa-l dam cu capul de podea pana cand va intelege ca nicio fapta buna nu ramane nepedepsita? Patriotii de mucava ai natiunii au sarit, insa, de fund in sus, ca accesarea de fonduri europene pentru un asemenea eveniment e de-a dreptul bizara, caz unic in lume. In realitate, este vorba doar de „lumea” unei Europe sablonarde si meschine, nu de intreaga lume.

E clar: daca din analizarea actelor ce tin de organizarea galei reiese ca Rudel Obreja a incalcat legea, atunci cu siguranta ca trebuie sa raspunda in fata justitiei! Dar invocarea unei anume priceperi cerute la organizarea  evenimentului starneste zambete indulgente. Angajatii firmei lui Obreja nu faceau operatii pe creier, nu asamblau motoare de racheta si nici portavioane nu construiau, ca sa fie nevoie de o pregatire solida, acumulata in ani de studii si cercetari, si pentru care, evident, aveau nevoie si de un atestat recunoscut legal. Au organizat o gala de box, care a fost peste toate asteptarile. Si chiar le-a reusit.

Si apoi, se mai pune o intrebare: de cand angajatii DLAF intocmesc rapoarte ce stabilesc “posibile acte de coruptie si alte fapte penale” mizand mai putin pe ceea ce reiese din hartiile analizate si, mai mult, pe aprecierea personala privind capacitatea unei firme de a organiza un eveniment care s-a dovedit un real succes. Caci, daca ar fi sa ne dam cu presupusul, suntem convinsi ca inspectorii DLAF ar fi cu mult mai priceputi la manuirea sapei, in agricultura, chiar daca n-au diploma in domeniu… Insa cea mai grea misiune revine acum DNA. Caci, incompetenta inspectorilor DLAF ii va umple de ridicol si pe procurorii anticoruptie care, fara vreo dovada scrisa si fara prea multa pricepere in organizarea de evenimente, trebuie sa stabileasca daca angajatii lui Obreja au pregatire in domeniu sau, daca nu, musai sunt corupti!

author avatar
Andrei Coman
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger