AcasăNews„Afacerea secolului” la Podul Portului Constanta

„Afacerea secolului” la Podul Portului Constanta

Investitia in parloagele pe care se construieste Podul Portului Constanta a adus profituri fabuloase

„Autostrada Soarelui” este aproape gata. A mai ramas de finalizat podul care duce pana in incinta Portului Constanta Sud Agigea. Si unde lucrarile, ce-i drept, inainteaza, dar destul de greu.

Investitia in parloagele pe care se construieste Podul Portului Constanta a adus profituri fabuloase

De altfel aceasta mica portiune de drum este si cea pentru care s-au cheltuit cele mai mari sume de bani de la buget. Pentru ca, pe langa costurile propriu-zise ale constructiei, statul roman s-a dovedit extrem de generos in negocierea privind exproprierile de terenuri. Drept urmare, cine a avut informatia – ca doar de inspiratie nu poate fi vorba! – de a cumpara miristile pline de buruieni de aici, chiar ca a facut afacerea secolului…

De pomana

Zeci de hectare de terenuri agricole lasate in paragina au fost vandute in trecut de catre Consiliul Local Agigea la preturi neverosimil de mici. Astfel, pretul mediu cu care a fost instrainat un metru patrat a fost de doar 0,2 lei, desi pamanturile respective figurau inca din 1989 drept zona de dezvoltare a Portului Constanta. Iar statul roman, generos cum altul nu este pe lumea asta, a oferit in aceasta vara nu mai putin de 44 lei pe metrul patrat, aducand “rechinilor imobiliari” profituri de 220 de ori mai mari decat banii investiti!

author avatar
Toni Matei
734 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger