AcasăNews„Adevar sau provocare”, noul joc favorit al Serviciilor

„Adevar sau provocare”, noul joc favorit al Serviciilor

O cearta provocata in trafic poate fi folosita de ofiterii sub acoperire pentru a descoperi „blaturile” celui vizat

Apropiatii „Sistemului” au inceput deja sa baiguiasca intre ei despre noul mod nu tocmai legal prin care unii dintre ei ajung in plasa anchetatorilor si procurorilor anticoruptie.

O cearta provocata in trafic poate fi folosita de ofiterii sub acoperire pentru a descoperi „blaturile” celui vizat

Care, in mod normal, nu au voie sub nici o forma sa provoace persoana pe care o suspecteaza, fileaza sau chiar ancheteaza la comiterea unei infractiuni. Insa provocarea este, mai nou, asul din maneca celor din Serviciile Secrete, atunci cand vor sa prinda cat mai multe nume grele in hora monitorizarii oficiale.

Scandal si amenintari

Iar mijlocul prin care reusesc sa obtina mult doritele mandate care le permit declansarea anchetei sub acoperire este cat se poate de simplu. Sa zicem ca  vor sa demonstreze legatura dintre un om de afaceri sau un politician si „blaturile” acestuia din diverse ministere, in frunte cu cel de Interne.  Cei vizati sunt pusi in fata unei situatii disperate, in care sa se vada nevoiti sa sune imediat dupa ajutor. La cine? La prietenii care ii pot sprijini, bineinteles. Astfel, pretextul unei banale sicanari in trafic, care denatureaza imediat in amenintari cu nume sonore ale lumii interlope aduse de ofiterii sub acoperire, il face pe cel supus acestei presiuni psihice sa puna mana pe mobil si sa sune de urgenta, pe telefoanele personale, pe amicii din Politie, magistratura sau diverse servicii secrete. Adica exact carligul de care aveau nevoie anchetatorii ca sa pescuiasca un izbavitor caz de trafic de influenta. Este insa un joc ale carui reguli le cunosc doar o parte a celor care il practica. Ceilalti insa, habar nu au vreodata daca a fost „adevar sau provocare”…

author avatar
Catalin Tache
471 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger