AcasăNews”Un imbecil ca David Cameron contesta puterea ISIS”

”Un imbecil ca David Cameron contesta puterea ISIS”

Gruparea terorista Statul Islamic a amenintat Marea Britanie intr-un nou material video, in care este filmata executia a cinci persoane prezentate ca ”spioni”.

Materialul, difuzat duminica pe site-urile jihadiste, incepe cu ”marturisirile” celor cinci ostatici care spun ca sunt originari din Raqqa, ”capitala” ISIS in Siria, informeaza FranceTV si AFP. Relatarile acestora nu permit identificarea tarii sau tarilor in numele carora sunt acuzati de actiuni de spionaj, dar unul din ei evoca Coalitia internationala antiterorista condusa de SUA. Cei cinci spun ca au transmis inregistrari video sau fotografii care dezvaluie conditiile de trai din Rakka  unor persoane instalate in Turcia sau ca au supravegheat deplasarile unor combatanti ISIS. ”Acesta este un mesaj pentru David Cameron, primul ministru britanic”, vorbeste apoi in engleza unul din jihadisti. ”Este uimitor sa auzi astazi ca un conducator imbecil ca tine contesta puterea Statului Islamic”. David Cameron este ulterior calificat si ”sclav al Casei Albe”. ”Veti pierde acest razboi , asa cum ati pierdut in Irak si in Afganistan”, urmeaza jihadistul. Marea Britanie, care bombardeaza pozitiile ISIS in Irak, efectueaza de la inceputul lui decembrie 2015 raiduri aeriene in Siria.

Un discurs de propaganda apoi cate un glont in cap

”Vom continua sa ducem mai departe jihadul, sa depasim frontierele si, intr-o zi, va vom cuceri teritoriul, unde vom guverna dupa sharia”, mai anunta jihadistul. ”Catre toti cei care vor sa continue lupta sub steagul lui Cameron: credeti oare ca guvernului  ii va pasa de voi atunci cand veti cadea in mainile noastre? Sau va vor abandona, cum i-au abandonat pe acesti spioni si pe cei care au venit inaintea lor?”, mai spune combatantul ISIS. La finalul discursului sau, cei cinci prizonieri sunt executati cu cate un glont in cap. ISIS foloseste frecvent imagini cu executii pentru a-si intari propaganda insa gruparea este confruntata de mai multe luni cu o puternica presiune militara, incercand sa-si mentina o imagine de nestirbita putere, chiar daca, in realitate, productiile sale media au diminuat-o semnificativ.

Un adolescent de 15 ani, aruncat de pe un bloc de jihadisti

Violat de un combatant ISIS, un tanar de 15 ani din Siria a fost aruncat de pe o cladire de catre jihadisti, care l-au acuzat de ”homosexualitate”, informeaza Russia Today. In schimb, violatorul lui a fost biciuit si alungat din Siria. Este vorba de Abu Zaid al-Jazrawi, un saudit cu grade mari in Daesh, care apare si intr-un material video care arata copii pe cale sa execute prizonieri ai ISIS. Jazrawi a fost mutat pe frontul Irakian, potrivit Daily Mail.

Daesh a atacat cel mai mare camp petrolier din Libia

Potrivit unui post tv libian, atacul asupra campului petrolier Al-Sidra s-a soldat cu moartea a sapte persoane, intre care si combatanti ISIS, care au reusit sa cucereasca insa si orasul de coasta Ben Jawad. Potrivit libyaschannel, un rezervor de petrol din Al-Sidra este in flacari. Cucerirea orasului a fost revendicata intr-un comunicat ISIS in numele lui Abu Mughira al-Qatani, seful Daesh in Siria din noiembrie 2015. Al-Sidra este cel mai mare camp petrolier din Libia, cu o capacitate de 500.000 de barili pe zi.

author avatar
Tudor Borcea
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger