AcasăNews”Tatal Arhanghelului Mortii”, eroul anti ISIS

”Tatal Arhanghelului Mortii”, eroul anti ISIS

In vreme de razboi, obiceiul propagandei a fost mereu fabricarea de eroi care sa inspire teama in campul advers si sa revigoreze moralul trupelor. In lupta lor contra Statului Islamic, militiile siite irakiene si-au gasit propriul Rambo: Abu Azrael, omul care a jurat sa-i ”pulverizeze” pe jihadisti.

Masiv, cu barba neagra, Abu Azrael (”Parintele Ingerului Mortii) incarneaza eroul fara teama in ochii irakienilor, menit a-i pedepsi pe teroristi. O pagina Facebook dedicata gloriei acestui combatant al militiilor siite al Brigazilor Imam Ali a acumulat 280.000 de like-uri iar pe Twitter fotografiile si comentariile elogioase s-au multiplicat. Originar din Bagdad, Abu Azrael, pe numele sau Ayyoub Faleh al-Rubaie, si-a cladit popularitatea cu sloganul ”Illa tahin” prin care isi afirma hotararea de a ”pulveriza” ISIS. ”Jur in fata lui Dumnezeu ca nu voi avea nici o mila pentru ei”, a declarat Abu Azrael, referindu-se la jihadisti, potrivit AFP.

Un tata de familie, cu patru fete si un baiat

Azrael se descrie ca ”un om simplu”, cu o familie ”obisnuita, cu patru fete si un baiat”. ”Cand imi duc copiii la scoala, sunt calm. Insa in fata ISIS imi arat o alta fata”. Un jurnalist AFP l-a intalnit la baza militara Speicher, aproape de Tikrit, oras pe care fortele irakiene lupta sa-l recucereasca din mainile jihadistilor. Abu Azrael purta o arma de asalt M4, o vesta ingreunata de munitie si grenade. In alte imagini apare cu un topor pe umar. El a spus ca-si aminteste cum membri ISIS ”i-au masacrat pe copiii nostri cu topoarele” in Amerli, un oras irakian majoritar siit, asediat de jihadistii suniti in 2014. ”I-am cerut Atotputernicului sa-mi implineasca visul”, explicand ca unul din responsabilii acestui ”masacru” a fost ucis in timp ce el i-a dezgropat pe alti complici si le-a taiat capetele. Totodata, el a afirmat ca i-a infruntat pe jihadisti pe sase campuri de lupta, evocand experienta sa militara deprinsa cu armata Mahdi, militia liderului siit radical Moqtada al-Sadr, care lupta impotriva fortelor americane in Irak din 2003. Altfel, Abu Azrael este el insusi un jihadist (de confesiune siita) si a fost considerat terorist de americani in timpul razboiului din Irak. Astazi, el este erijat ca erou. ”Nu fac diferenta intre siiti si suniti. Suntem cu totii o singura tara: Irak!”, spune el.

Fost membru US Air Force, inculpat pentru sustinerea Statului Islamic

Tairod Nathan Webster Pugh (47 de ani) risca 35 de ani cu inchisoarea daca va fi declarat vinovat pentru doua capete de acuzare stabilite de un mare juriu, luni: tentativa de furnizare a unui sprijin material unei organizatii teroriste straine si obstructie a justitiei. Potrivit biroului procurorului federal din Brooklyn, fostul membru al fortelor armate ale SUA a incercat sa intre in Siria pentru a ingrosa randurile ISIS, fiind insa arestat si extradat in SUA.

author avatar
Tudor Borcea
701 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger