AcasăNews”Spirala” gurului Bivolaru ajunge pana la Curtea Constitutionala

”Spirala” gurului Bivolaru ajunge pana la Curtea Constitutionala

„Odiseea” juridica intre autoritatile statului roman si liderul MISA, Gregorian Bivolaru pare una fara de sfarsit. Pentru ca, iata, dupa ce ani de zile Politia Romana l-a vanat prin toata Europa si, intr-un tarziu, a pus mana pe el in Franta, unde „gurul” se dadea cetatean bulgar, se credea ca lucrurile s-au lamurit. Mai ales ca Bivolaru a si fost incarcerat, acesta avand de executat o pedeapsa de sase ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii savarsirii unui act sexual cu un minor.

Numai ca, surpriza de proportii, desi exista o decizie definitiva in acest sens, Tribunalul Sibiu a acceptat acum sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la acest dosar, ceea ce reprezinta, practic, un prim pas pentru redeschiderea acestuia.

Au uitat sa-l audieze

Dupa mai multe amanari succesive, Tribunalul Sibiu a admis in cele din urma cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate cu privire la unele dispozitii procedurale, cerere formulata de Gregorian Bivolaru, in dosarul in care acesta a fost condamnat si deja ispasea o pedeapsa de sase ani de inchisoare. Astfel ca buclucasul dosar 2081/85/2016 va fi trimis spre judecata Curtii Constitutionale, cu tot cu dovezile care vor fi depuse pentru ca inaltii magistrati sa ia o decizie. Iar in ceea ce-i priveste pe judecatorii sibieni, se pare ca acestia au confirmat prin aceasta decizie ca, pur si simplu, colegii lor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au uitat la un moment dat sa-l audieze pe liderul MISA. Cel care si-a bazat actuala plangere pe faptul ca, dupa cum a sustinut in instanta, „consider ca este necesar sa mi se faca dreptate. Eu am dorit sa particip in comisia rogatorie la procesul care s-a desfasurat la Inalta Curte si, in mod cu totul straniu pentru mine, aceasta cerere nu a fost urmata de audierea mea”. Ceea ce este ca si cum un infractor ar scapa de Justitie pentru ca nu i s-au citit drepturile la arestare. Numai ca eram obisnuiti cu astfel de scene doar prin filemle americane de duzina…

author avatar
Toni Matei
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger