AcasăNews”Snowzilla” a lasat in urma 19 morti si 65 cm de zapada

”Snowzilla” a lasat in urma 19 morti si 65 cm de zapada

Estul Americii a fost ingropat in zapada

Caderile masive de zapada care au afectat mai bine de o zi estul Statelor Unite au facut cel putin 19 morti si au paralizat marile orase.

Estul Americii a fost ingropat in zapada

Trei decese au fost inregistrate in New York, sase in Carolina de Nord, doua in Virginia , doua in Kentuky, unul in Maryland si unul in Arkanasas, informeaza RTBF. In Carolina de Nord ”toate au fost urmare a accidentelor de circulatie”, de vineri, de la inceputul furtunii, a informat pentru AFP purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta, Nicole Meister. In New York, trei oameni au facut crize cardiace in timp ce incercau sa indeparteze zapada”, a indicat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo. Caderile spectaculoase de zapada au antrenat multe caderi de curent intr-o tara unde reteaua electrica este foarte rar afectata. Ieri, peste 120.000 de locuitori din Carolina de Nord nu aveau electricitate iar in New Jersey numarul lor era de 90.000. Fenomenul meteo, botezat ”Snowzilla” de catre Washington Post, a fost anticipat declansand un asalt al magazinelor.

Drumuri si transporturi blocate

In Washington, unde stratul de zapada era de 56 de centimetri, sambata, circulatia autobuzelor si a metroului a fost suspendata in tot weekendul. Aeroporturile din regiune anulasera, sambata si ieri, mii de zboruri. Ieri, cele doua aeroporturi din Washington erau inchise. Sambata, autoritatile au intervenit public cerand populatiei sa nu iasa din case. In New York, stratul de zapada din Central Park era de 64 de centimetri, un record absolut. Sambata dupa amiaza, toata circulatia rutiera, cu exceptia vehiculelor pentru situatii de urgenta, a fost inchisa, masura fiind ridicata ieri. Serviciile de salubritate din New York (DSNY) au avut de muncit toata noaptea de sambata spre duminica pentru a degaja principalele artere ale orasului. Un alt stat puternic atins de furtuna a fost New Jersey, iar in Kentucky mii de masini ramasesera blocate pe autostrada 175 transformata in patinoar, provocand un ambuteiaj pe o lungime de 60 de kilometri.

Un sofer inzapezit si-a impuscat salvatorul

Un barbat care ramasese blocat in zapada pe o sosea din comitatul Catawba (Carolina de Nord) l-a impuscat mortal, vineri, pe un tanar de 26 de ani care oprise sa-i vina in ajutor. Suspectul, Marvin Lee, va fi acuzat de crima de gradul 1. Potrivit anchetatorilor, Lee era beat si posibil drogat si ramasese blocat cu masina pe marginea unei sosele din localitatea Charlotte, Mathias Church Road. Trei oameni s-au apropiat de vehicul intentionand sa-l scoata din zapada insa soferul a iesit brusc din masina si a deschis focul cu o arma semiautomata. Doi dintre ei au reusit sa scape insa cel de-al treilea, Jefferson Heavner, a fost atins de gloante si a cazut. Chiar si asa, potrivit politiei, Lee s-a apropiat continuand sa traga, ucigandu-l pe Heavner.

author avatar
Tudor Borcea
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger