AcasăNews”Mein Kampf”, reeditata in scopuri educationale

”Mein Kampf”, reeditata in scopuri educationale

Una din rarele exemplare semnate de mana lui Hitler, care s-a vandut cu 64.850 de euro

La 70 de ani dupa moartea lui Adolf Hitler, Institutul de Istorie Contemporana din Munchen a anuntat reeditarea cartii, in ”versiune comentata”.

Una din rarele exemplare semnate de mana lui Hitler, care s-a vandut cu 64.850 de euro

”Mein Kampf ” poate deveni o carte in scop educational ? In orice caz, este proiectul Institutului de Istorie Contemporana din Munchen

( IFZ ) , care a anuntat intentia de a republica o versiune adnotata a cartii, in scopul de a ”o demistifica”. Proprietate a landului Bavaria, drepturile de autor ale cartii vor deveni domeniu public in 31 decembrie , la 70 ani dupa moartea liderului nazist, data cunoscuta de IFZ, care pregateste din 2012 un proiect al acestei versiuni adnotate. Aceasta va cuprinde 27 de capitole originale (780 pagini), care vor fi insotite de alte 1200 de pagini, regrupand peste cinci mii de adnotari ale cercetatorilor si istoricilor. ”Va fi un text anti-Hitler”, a prevenit directorul Institutului, Andreas Wirsching, potrivit Le Parisien. Pe de alta parte, ministrul german al justitiei a declarat, anul trecut, ca toate editiile non-comentate ale ”Mein Kampf” sunt interzise la publicare insa , in egala masura, nimic oficial nu a fost decis in privinta celor comentate. In unele tari, spre exemplu Franta, ”Mein Kampf” nu este interzisa la vanzare sau reproducere, fiind distribuita de editura „Nouvelles Editions Latines” (NEL).

author avatar
Tudor Borcea
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger