AcasăNews”Lupii solitari”, imposibil de detectat

”Lupii solitari”, imposibil de detectat

Teroristii de langa noi, noua amenintare invizibila

Recentul atac din Munchen, recentele atentate din Europa si din SUA au demonstrat ca serviciile de informatii s-au dovedit neputincioase in fata teroristilor care actioneaza singuri, au indicat reprezentanti ai structurilor antitero din Franta, Marea Britanie si SUA.

Teroristii de langa noi, noua amenintare invizibila

Acestia au atras atentia asupra faptului ca recentele acaturi au fost duse la capat de catre indivizi dereglati psihic, care nu au avut decat putine legaturi (sau deloc) cu organizatiile extremiste. Tactica acestor atacuri este in flagrant contrast cu seria de atentate de la Paris si Bruxelles, duse de extremisti direct legati de ISIS. Potrivit specialistilor, actualele sisteme de colectare a informatiilor nu permit depistarea oamenilor dezechilibrati mental, manipulati de propaganda sau care au intalnit persoane capabile sa-i impinga la crima. Unitatile de lupta antiterorista sunt esential fixate pe prevenirea atentatelor pregatite de grupari importante ale terorismului, cum ar fi Daesh sau Al-Qaida.

Interpol se alatura Coalitiei antiteroriste

Chiar daca cooperarea cu Interpol poate fi fructuoasa pentru politistii care lupta cu amenintarea terorista, o intrebare persista: unde era organizatia cand jihadistii decapitau nevinovati? Mai bine mai tarziu decat niciodata: Interpol se va alatura Coalitiei internationale condusa de SUA insarcinata cu lupta impotriva ISIS, si planuieste sa participe la operatiuni vizand impiedicarea finantarii si inregimentarii jihadistilor, a declarat secretarul general al organizatiei, Jurgen Stock. ”Cooperarea prin Interpol inseamna extinderea perimetrului securitatii nationale. Demersul cheie este crearea unei legaturi intre zonele de conflict, unde se afla bazele ISIS si fortele de ordine din strainatate, unde ISIS radicalizeaza persoane si loveste”, a declarat Stock. Insa pentru mai multi observatori adeziunea Interpol la Coalitia internationala antitero este una tardiva, numeroase persoane nevinovate fiind ucise de catre fanaticii jihadisti.

author avatar
Tudor Borcea
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger