AcasăNews”Calculati cati sirieni trebuie sa cada in apa pentru ca pluta sa...

”Calculati cati sirieni trebuie sa cada in apa pentru ca pluta sa ajunga la destinatie”

Drama refugiatilor din Mediterana a ajuns sa fie exploatata si ca material didactic

In Polonia, un profesor de fizica le-a dat elevilor sai o problema in care le cerea sa identifice cati refugiati sirieni trebuie sa paraseasca o pluta pentru ca aceasta sa ajunga pe tarmurile Greciei.

Drama refugiatilor din Mediterana a ajuns sa fie exploatata si ca material didactic

Tema, data unor copii de 14 ani de la un liceu din Bialystok, cel mai populat oras din nord-estul tarii, a provocat un scandal imens in contextul dramei emigrantilor din Mediterana. Patru refugiati sirieni incearca sa ajunga in Grecia pe o pluta de un metru latime si doi metri lungime, inalta de 20 de centimetri, avand 800kg/mp. Calculati numarul refugiatilor care trebuie sa paraseasca pluta pentru ca aceasta sa se mentina la suprafata si sa ajunga la destinatie, stiind ca fiecare emigrant are o greutate medie de 60 kg. Acesta era enuntul problemei, relateaza Sputnik.

Profesorul, propus la titlul de pedagogul anului

Indignata, mama unei eleve a publicat pe Twitter o fotografie cu caietul fiicei sale, insotita de urmatorul comentariu:  ”Credeam ca scoala este un loc unde se invata toleranta si intelegerea reciproca. Propun schimbarea datelor problemei: Cum se poate sanctiona un astfel de profesor de fizica pastrand reputatia altor profesori?”. De notat ca , pana a izbucnit acest scandal, profesorul in cauza se afla in al treilea an de invatamant si, date fiind aprecierile cu privire la metodele acestuia de predare, a fost propus chiar pentru un concurs de desemnare al celui mai bun profesor al anului. Pentru moment, nu se stie ce repercusiuni va avea gestul sau, insa parintii elevilor sai au depus deja reclamatie impotriva lui, cerand sa fie tinut la distanta de elevi.

author avatar
Tudor Borcea
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger