AcasăNews“Zeul” punk Kim Jong-il conducea prin dosare secrete!

“Zeul” punk Kim Jong-il conducea prin dosare secrete!

Pe plan intern, Kim Jong-il “conducea pervers”, dupa cum spun surse nord-coreene. Adica santaja prin dosare intocmite de serviciile secrete.

In anii ’70, Jong-il a fondat “brigada de soc”, formata din cercetatori si oameni de stiinta pentru dezvoltarea rapida a unor sectoare defavorizate ale economiei nationale. A infiintat si numeroase miscari de mitizare a patrotismului si spiritului militar, care aveau sa dea roade mai tarziu, cand armata Coreei de Nord a devenit a cincea, ca marime, din lume, cu peste un milion de soldati sub arme. Toti devotati lui Jong-il.

Treptat, “printisorul”, cum era alintat, la propriu, de popor, a devenit “iubitul conducator”, “expresia vie a inteligentei”. Ca sef de stat a reusit sa centralizeze conducerea mai strans decat pe vremea tatalui si a izolat Coreea de Nord cu politica sa externa agresiva, impotriva “imperialistilor”, bazata pe dezvoltarea armelor nucleare, cu care se lauda public, determinand China si URSS sa adopte o atitudine rezervata fata de liderul nord-coreean. Pe plan intern, “conducea pervers”, dupa cum spun surse nord-coreene. Ştia totul, inclusiv detalii din vietile personale ale “elitei”, gratie rapoartelor serviciilor secrete si ajutat de o memorie pe care si-o antrenase in timp, ca sa impuna teama si respect.

Dictatorul Kim Jong-il a murit! Ii urmeaza la tron “Printisorul”

Primii ani ai „Luceafarului” Kim Jong-il: La nasterea lui, s-a ivit o stea!

Cinematografia nord coreeana, sub bagheta “Marelui regizor” Kim Jong-il

“Intaiul amant” Kim Jong-il si-a executat o iubita

Kim Jong-il a murit si in 2003!

 

Aparitiile sale in public au devenit mai rare si atent orchestrate, astfel incat “zeul” sa fie asteptat si ovationat, el insusi dirijand, uneori, aplauzele multimii. Jong-il si-a creat un “look”original, un amestec intre soft punk, prin tunsoare – ras pe margini si cu ciuf la mijloc – si militar. La acestea “asorta” din cand in cand ochelari fumurii si Mercedesuri, pentru ca “zeul” era pasionat de lux si eleganta.

 

author avatar
Adina Mutar
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger