AcasăNews“Tunurile” din asfalt se muta in cotet

“Tunurile” din asfalt se muta in cotet

Normele europene cer asigurarea bunastarii porcilor

Dupa ce firmele de asfaltari si-au facut plinul, a venit vremea si baietilor destepti din agricultura.  Companiile din acest sector vor primi de la Guvern 185 de milioane de euro pentru bunastarea porcilor si a pasarilor.

Normele europene cer asigurarea bunastarii porcilor

Guvernul isi argumenteaza marinimia dand „vina” pe UE, potrivit careia trebuie indeplinite normele europene privind bunastarea acestor animale.  Conform Executivului, banii  vor ajunge la producatorii agricoli care sunt persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale, persoane juridice si grupuri de producatori. In realitate, birocratia foarte stufoasa ii va indeparta pe cei mai multi producatori de la masa cu bucate guvernamentale,  ramanand ca baietii destepti din agricultura sa ia, ca si in alte domenii (asfaltari, borduri, parcari etc)  caimacul acestor fonduri.  Deocamdata nu se stie care sunt firmele carora le vor fi dedicati  „fara numar” banii de la Guvern, dar s-au aratat deja doritori.

„Ajutoarele de stat sunt folosite de crescatori pentru imbunatatirea conditiilor de crestere a animalelor. Crescatorii primesc apoi  inapoi banii de la stat. „, a spus presedintele Patronatului Carnii de Porc, Gheorghe Caruz.

author avatar
Arpad Dobre
1.256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger