AcasăNews“Sarbatori fericite” de la GOOGLE! Logo special creat de Craciun!

“Sarbatori fericite” de la GOOGLE! Logo special creat de Craciun!

Motorul de cautare Google a imbracat haina de sarbatoare si le ureaza utilizatorilor sai “Sarbatori fericite!”, marti, in ajunul Craciunului, creand un logo special, in care este prezentat un peisaj de iarna.

Ca si in anii trecuti, Google celebreaza in stilul propriu sezonul sarbatorilor de iarna, facandu-i pe utilizatorii care in aceasta perioada folosesc motorul de cautare sa  simta spiritul Craciunului. “Sarbatori fericite din partea Google!” – aceasta este urarea postata pe prima pagina a motorului de cautare Google, marti, in ajunul Craciunului.

Logoul special creat pentru Craciun seamana cu o felicitare, iar in partea de jos a acesteia este scris cuvantul “Google”. Desenul mai cuprinde o imagine de iarna cu trei copaci in fundal, in timp ce in centrul desenului apare o sanie – in care se afla doi copii – trasa de un cal.

Motorul de cautare Google isi schimba logo-ul ocazional, pentru a marca un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Craciunul, sau Nasterea Domnului, una dintre cele mai mari sarbatori ale crestinatatii, este prilej de a petrece in familie, langa bradul impodobit, cu bucate traditionale, colinde si cadouri, dar si un motiv de a fi mai buni, mai iertatori.

Ajunul Craciunului este ziua cea mai iubita de copii, caci atunci merg cu colindul și cu Steaua, pentru a vesti nasterea lui Iisus, iar seara il asteapta pe Mos Craciun, care le pune sub brad daruri. Copiii merg la colindat, la casele frumos impodobite, cantand “Steaua sus rasare” si si alte cantece, si sunt rasplatiți de gazde cu fructe, covrigi, dulciuri sau bani.

Craciunul, una dintre cele mai mari sarbatori ale crestinatatii, care celebreaza de peste 2.000 de ani nasterea lui Iisus. Primii crestini nu celebrau nasterea lui Iisus pe 25 decembrie, considerand ca aceasta a avut loc in luna septembrie, odata cu Ros Hashana (sarbatoare din calendarul iudaic). In anul 264, Saturnaliile au cazut pe 25 decembrie si imparatul roman Aurelian a proclamat aceasta data „Natalis Solis Invicti”, festivalul nasterii invincibilului Soare. In anul 320, papa Iuliu I a specificat pentru prima data oficial data nasterii lui Iisus ca fiind 25 decembrie.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati.

author avatar
Alina Costache
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger