AcasăNews“Razboiul eolienelor” lasa partidele fara banii de campanie

“Razboiul eolienelor” lasa partidele fara banii de campanie

Blocajul in tranzactionarea parcurilor eoliene ii lasa pe candidatii la alegerile locale fara banii de campanie

Situatia inca nu este la fel de dezastruoasa cu ceea ce se intampla in domeniul imobiliar. Numai ca lucrurile se pot repeta, cu efecte mult mai catastrofale, si in segmentul de activitate care era considerat de departe cel mai profitabil din Romania: tranzactionarea de parcuri eoliene.

Blocajul in tranzactionarea parcurilor eoliene ii lasa pe candidatii la alegerile locale fara banii de campanie

Pana acum, reteta succesului era pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Mari consortii internationale, atrase de mirajul accesarii fondurilor europene de zeci de miliarde de euro, anuntau ca vor sa intre pe piata energiei verzi din Romania. Dar preferau sa cumpere proiectele “la cheie”, de la firmele autohtone special angajate si care se ocupau de obtinerea sutelor de avize necesare. Astfel, intr-un final, toata lumea castiga…

Frica de DNA

Acum insa, dupa cum sustin sursele noastre, s-a declansat un adevarat “razboi al eolienelor” generalizat, in care s-au aruncat deopotriva cumparatori, vanzatori, intermediari, inalti demnitari si importanti lideri politici. Conform informatiilor noastre, aproximativ 20 de parcuri eoliene din zonele cu vant ale Romaniei, de la Constanta si Tulcea pana in Banat, care erau la un pas sa fie vandute, nu au mai fost tranzactionate, lipsindu-le, in cele mai multe cazuri, doar solutia tehnica furnizata de catre Transelectrica pentru acceptarea preluarii energiei produse in reteaua nationala. Iar in urma bataliilor pentru putere de la varful acestei regii din cadrul Ministerului Economiei, nimeni nu mai vrea sa elibereze actele necesare, frica de o eventuala ancheta a DNA paralizandu-i pe toti.

Jale in teritoriu

Nemultumiti de intarzierile neprevazute, cumparatorii au inceput deja sa dea in judecata atat intermediarii si consultantii, cat si autoritatile romane. Pagubele sunt insemnate, nu doar la nivelul investitiilor majore facute pana acum, dar si pentru ca nu se mai pot incadra pentru accesarea uriaselor fonduri europene alocate energiei verzi. Iar cum majoritatea firmelor care urmau sa incaseze milioane de euro drept comision sunt apropiate de presedinti de Consilii Judetene si alti lideri politici locali, acestia din urma sunt de-a dreptul disperati ca isi pierd astfel banii de campanie…

author avatar
Catalin Tache
692 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai cum dracu, cand sa faci o treaba serioasa, hop si „neste” colorati politici. Nu mai poti sa arunci nici „rahatu” ca top si ei, ca miroase a ceva spaga. Dupa ce avem atatea experiente proaste, ne miram ca fug investitorii de noi. Da cu ocazia asta, mai privatizeaza astia ce a mai ramas si ajungem sclavi la noi acasa. Oricum suntem prea fricosi sa luam atitudine asa ca……..

  2. pentru asta se zbat si demagogii nostri. din pacate de basescu si dan diaconescu nu o sa scapam; sa citim interviul lui Cojocaru din Jurnalul National.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger