AcasăNews“Planul de la Cornu” imparte tara in 12 regiuni!

“Planul de la Cornu” imparte tara in 12 regiuni!

Coabitare si modificarea Constitutiei. Acestea erau primele puncte din ”Planul de la Cornu”, pe care ”National” vi l-a dezvaluit in exclusivitate. Pe langa scaderea numarului de parlamentari prevazuta in noua lege fundamentala, planul mai cuprinde inca o piatra greu de mestecat in falcile majoritatii partidelor: reorganizarea administrativ-teritoriala.

Victor Ponta a primit ingrata sarcina de a-si decapita ”baronii”

In timp ce lui Traian Basescu i s-a cerut sa stea in banca lui, sa nu-si mai hartuiasca adversarii si sa-l mentina pe Victor Ponta in fruntea Guvernului, premierul a primit mai multe sarcini de la partenerii straini.

Astfel, pe langa modificarea Constitutiei (care implica reducerea numarului de parlamentari, trecerea la sistemul unicameral, trecerea de la republica semi-prezidentiala la republica parlamentara si scurtarea mandatului presedintelui la patru ani), liderului PSD i s-a solicitat sa propuna si sa infaptuiasca reorganizarea administrativa a tarii. O misiune destul de dificila, daca ne amintim ca tema, o initiativa mai veche a presedintelui Basescu, a fost respinsa de mai toate partidele politice. Acum, daca vrea sa ramana la butoane si sa-si duca proiectele politice la capat, Ponta trebuie sa faca un compromis si sa imparta tara in 9-12 regiuni sau judete, o masura menita sa faciliteze atragerea de fonduri europene. De asemenea, seful Executivului trebuie sa mai taie din elanul ”baronilor locali” si sa faca pe dracu-n patru pentru a starpi coruptia din administratie.

Fondurile europene, proba de foc pentru premier

Potrivit intelegerii de la Cornu, tot premierul Ponta este cel care are obligatia sa remedieze handicapul pe care tara noastra il are in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene. Prin urmare, seful Executivului trebuie sa umble la legislatie, sa-i elimine din sistem pe functionarii care au dat gres si sa semnaleze daca si unde au existat “contracte cu cantec”.  O agenda incarcata, dar care ii va asigura lui Ponta, in continuare, sefia Guvernului.

author avatar
eNational
2.779 afisari

1 COMENTARIU

  1. CE PROSTII VORBITI HABAR NU AVETI…INTALNIREA AFOST CU NISTE BAIETI CARE SUNT PE LANGA REALITATE SI FARA PUTERE….DOAR VALURI DE HABAR-NISTI
    HAI NOAPTE BUNA:)))))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger