AcasăNews“Mascatii” se antreneaza cu pistoale de jucarie

“Mascatii” se antreneaza cu pistoale de jucarie

Luptatorii SPIR nu au destula munitie pentru antrenamente

In ciuda concurentei neloiale a jandarmilor de la Brigada Speciala de Interventii, care primesc toate misiunile intens mediatizate, „mascatii” Politiei continua sa se antreneze la greu, de cele mai multe ori pe cont propriu.

Luptatorii SPIR nu au destula munitie pentru antrenamente

Astfel s-a ajuns la situatia extrema ca luptatorii de la mai multe inspectorate judetene din vestul tarii sa-si plateasca singuri stagiile de pregatire. Iar „cagulatii” din alte orase si-au amenjat, de asemenea din fonduri proprii, poligoane de pregatire.

Si in misiune?

Totul pentru ca dotarile de care beneficiaza, poate cu exceptia celor de la Politia Capitalei, nu au cum sa le asigure niste conditii cat de cat normale de instructie. Astfel, in mai multe judete, „mascatii” se antreneaza in poligoanele Ministerului de Interne nu cu pistoalele cu care merg in misiuni, ci cu replici de jucarie de genul Airsoft. Iar desi comandantii cunosc situatia, cei de la SPIR au primit de la centru asigurari ca sunt foarte bune si pistoalele astea, in conditiile actuale de criza. Problema este insa ca, dupa cum sustin bietii „mascati”, daca mai continua sa fie pusi sa traga cu bilute de cauciuc cu care nu ar rani nici macar o vrabie, s-ar putea sa nu mai fie chiar atat de siguri pe ei in misiunile pe bune. Si in care se confrunta cu interlopi periculosi si inarmati pana in dinti.

author avatar
Matei Gabriel
1.473 afisari

1 COMENTARIU

  1. :)) :)) :)). Sa le dea niste conslole WII sa faca intre ei un campionat. Este de rasu plansu dar real, din pacate. Sa le dea ca la politisti din India, sau alte state asa „civiliazate” ca noi, bete ………

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger