AcasăNews“Mafia medicamentelor”, mai tare decat contrabanda cu tigari si bautura

“Mafia medicamentelor”, mai tare decat contrabanda cu tigari si bautura

Cel putin la nivel declarativ, prioritatea absoluta a autoritatilor o reprezinta lupta cu evaziunea fiscala si criminalitatea economica. Numai ca pe acest front deschis de Garda Financiara lucrurile sunt in permanenta miscare.

Farmaciile incaseaza sume uriase din vanzarea medicamentelor prescrise prin retete false

Astfel, comisarii apreciaza ca deja sectorul farmaceutic surclaseaza ca incasari ilicite contrabanda cu tigari si bautura, de unde, atata vreme, s-au facut cei mai multi bani.

Triunghiul Bermudelor

Cei din domeniu formeaza o adevarata casta, iar bolnavii, complici fara voia lor, refuza sa vorbeasca, stiind ca ajung tot la mana medicilor. Care, alaturi de farmacisi si furnizorii de medicamente alcatuiesc un veritabil triunghi al Bermudelor unde dispar sume uriase din bugetul caselor de sanatate. Este suficient exemplul unei astfel de retele, in care un medic a eliberat intr-o singura zi 87 de retete compensate, pe numele a tot atatia bolnavi fictivi, suferind de aceeasi boala si carora li s-a prescris acelasi medicament compensat. Pastilele au fost chipurile ridicate de la o banala farmacie de la parterul unui bloc, la un pret dublu fata de marile lanturi de unitati farmaceutice, paguba  fiind de cateva mii de euro, in doar cateva ore.

author avatar
Toni Matei
1.017 afisari

3 COMENTARII

  1. Si cate sunt nedescoperite si nestiute. Sunt ferm convins, ca aici in farmaceutica, este un trafic mult mai mare si mult mai multe milioane decat la traficul de droguri.

  2. in Romania avem citeva probleme extrem de grave privind sanatatea.
    -pretul medicamentelor(la raft)este enorm.acelasi medicament,in acelasi ambalaj,produs de aceeasi firma,acelasi gramaj in bulgaria,grecia,turcia etc . este de 3-4 ori mai ieftin decit la noi!daca te duci in grecia ramii trasnit ca un medicament la noi costa cca 6 euro iar la ei 1 euro!!!!oare cind s-a stabilit pretul „la raft)(cu amanuntul)dupa ce criterii s-a facut?
    -medici si farmacistii fura de rupe pamintul!!!scriu retete compensate si gratuite la „morti”sau imbolnavesc anumite persoane care nici nu stiu si …valorifica medicamente de zeci de milioane de euro!!!
    -un control strict,timbrarea medicamentelor,verificarea(macar a 10%din retelele compensate si gratuite si coroborat cu verificarea pretului REAL de import va aduce economii in sistemul sanitar de…miliarde de euro.de asemeni consumabilele din spitale sunt achizitionate la preturi fantasgorice iar cantitatea folosita(si neridicata niciodata dar valorificata cu banii impartiti )este de neconceput.si aici consider ca se fura sute de milioane de euro!nu inteleg de ce NICI UN GUVERN NU A DORIT SA FACA ORDINE IN SISTEMUL SANITAR!oare incercarea lui basescu de „a deranja”sistemul s-a vazut prin reactia liderilor de sindicat din sanatete(niste excroci)si prin incercarea multor politicieni imbirligati cu importatorii care se vedeau „deposedati”de niste venituri imense obtinute pri frauda.eu cred ca d-l ungureanu poate obtine informatiile de mai sus(de la sursa_si…poate lua masuri!!!!merita!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger