AcasăNews“Lotul Hrebenciuc”, pus pe liber de procurori

“Lotul Hrebenciuc”, pus pe liber de procurori

DNA a cerut, ieri, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cadrul procesului privind retrocedarile ilegale de paduri, inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru Viorel si Andrei Hrebenciuc.

Viorel si Andrei Hrebenciuc, precum si Ioan Adam, au scapat de arestul la domiciliu

Aceeasi cerere a fost facuta si pentru fostul deputat Ioan Adam, pentru Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu. Solicitarea DNA vine dupa ce Curtea Constitutionala a decis pe 7 mai ca masura arestului la domiciliu in timpul judecatorii dosarelor in instanta este neconstitutionala, deoarece nu se prevede un termen maxim.

Chiuariu vrea concediu in strainatate

Ioan Adam

La termenul de ieri al procesului, Ioan Adam a depus o cerere prin care solicita sa fie judecat prin procedura simplificata, el recunoscandu-si practic faptele de care este acuzat in acest dosar. De asemenea, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, judecat si el in acest dosar pentru trafic de influenta si spalare de bani, a cerut voie instantei sa i se permita sa plece din tara, in perioada 28 iunie — 5 iulie, pentru a participa la un congres de drept sportiv la Haga. In plus, Chiuariu a spus ca doreste sa isi petreaca in strainatate concediul, el achizitionand deja bilete la un festival de teatru de la Edinburgh. De inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar au beneficiat si doi inculpati din dosarul Hidro Prahova. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, fost vicepresedinte al CJ Prahova, si omul de afaceri Gheorghe Boeru sa fie cercetati de DNA sub control judiciar.

 

author avatar
Andrei Coman
622 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger