AcasăNews“Lotul Chiliman”, sechestru pe avere de trei miliarde de lei

“Lotul Chiliman”, sechestru pe avere de trei miliarde de lei

Andrei Chiliman (foto) si Vlad Moisescu, precum si Ioana Costescu si Ion Brad, sunt cercetati sub control judiciar

Procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru pana la concurenta sumei de trei miliarde de lei pe bunurile lui Andrei Chiliman si ale celorlalti trei inculpati din dosarul privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care primeau „comisioane” de 10% din valoarea contractelor incheiate.

Andrei Chiliman (foto) si Vlad Moisescu, precum si Ioana Costescu si Ion Brad, sunt cercetati sub control judiciar

Atat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, cat si ceilalti inculpati din dosar  – fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad – au anuntat ca vor contesta masura asiguratorie instituita de procurori.

„Fratii Grimm ar fi invidiosi pe DNA”

Vlad Moisescu

Dupa audieri, Vlad Moisescu a catalogat drept „o copilarie” ceea ce se intampla. La randul sau, Chiliman a declarat ca i-a fost pus sechestru „pe declaratia de avere”. „Pe declaratia mea de avere s-a pus sechestru. Mai mult nu spun”, a afirmat Chiliman. Intrebat daca va contesta decizia, edilul a raspuns: „Evident ca o voi contesta”. De asemenea, Ioana Costescu a spus ca detine un apartament care valoreaza mai putin de 100.000 de euro si ca va contesta masura sechestrului asigurator. Consilierul local Ion Brad a fost mai dur cu procurorii DNA, catalogand acuzatiile din dosar drept “inventii greu de inteles”. „Cred ca Fratii Grimm sunt extrem de invidiosi pe DNA. (…). Sunt niste inventii greu de inteles”, a afirmat consilierul local Ion Brad, la iesirea de la DNA Ploiesti. Consilierul local Ion Brad a mai spus ca nu i s-a explicat cum a fost calculat prejudiciul din acest dosar pentru care s-a instituit sechestru asigurator.

 

author avatar
Andrei Coman
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger