AcasăNews“Experimentul Apostu” declanseaza razboiul Serviciilor si al institutiilor statului contra “cumetriilor” politice...

“Experimentul Apostu” declanseaza razboiul Serviciilor si al institutiilor statului contra “cumetriilor” politice

Chiar daca prin sondajele vanturate prin presa, Biserica, Armata si Pompierii se bucura de cea mai mare incredere din partea romanilor, in ultima vreme a inceput sa se schimbe si perceptia publica asupra Serviciilor secrete.

Arestarea primarului clujean Sorin Apostu a fost prima reusita a Serviciilor

Si situatia s-ar putea rasturna radical, daca sefii structurilor de informatii vor reusi sa duca la bun sfarsit planul prin care au hotarat sa colaboreze pentru ca politicul sa nu-si mai vare nasul in anchetele lor.

Esecul operatiunii „Vami curate” si succesul Apostu

O explicatie pentru rezultatele dezastruoase ale campaniei anticoruptie este si aceea ca, fiind nevoiti prin actuala legislatie sa colaboreze in desfasurarea anchetelor cu reprezentanti din lumea politica, ofiterii sub acoperire s-au confruntat cu o adevarata ”hemoragie” de informatii. Astfel, orice solicitare confidentiala de date necesare desfasurarii cercetarii prealabile, pe care o inaintau la o prefectura, primarie sau alta institutie publica, ducea inevitabil la deconspirarea intregii anchete. Pentru ca functionarii de legatura isi informau superiorii, care dadeau imediat alarma printre colegii de partid vizati. Sau chiar rivalilor de doctrina, principiul „cumetriei” politice functionand perfect in astfel de situatii de urgenta. In acest mod se si explica „fasairea” unor operatiuni de amploare si la care s-a muncit enorm, cum a fost cazul anchetei privind coruptia din vami. In acest caz, ancheta a decurs perfect si in strict secret, pana ce in scena au aparut anumiti sefi numiti politic. Asa ca initiatorii proiectului de scoatere totala a muncii operative a serviciilor de informatii din interactiunea cu lumea politica au experimentat deja modelul unei misiuni total independente. Iar „experimentul Apostu”, in care s-a actionat doar in cadrul Grupului de Lucru Operativ , a dus la retinerea si, mai mult ca sigur, condamnarea pe multi ani a primarului din Cluj-Napoca, s-a dovedit un real succes.

Flagrant fara zurgalai

De asemenea, cei de la Servicii sunt sustinuti si de colegii de la Politie si ANAF, nemultumiti profund ca, pentru orice descindere, operatiune de infiltrare sau filaj sunt la mana sefilor numiti politic. Iar conform noii strategii, daca ofiterii unei structuri operative au informatii concrete, atunci sa aiba si posibilitatea sa intervina direct pentru realizarea flagrantului.

author avatar
Catalin Tache
1.271 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cu cat mai repede depolitizare structurilor, cu atat mai bine. Asa isi pot face oamenii astia treaba si nu mai stau la cheremul toturor intereselor si jocurilor politice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger