AcasăNews“Crema” Politiei Prahova, inhatata de DNA

“Crema” Politiei Prahova, inhatata de DNA

Constantin Ispas (DGA - foto), Emanuel Saghel (BCCO) si Adrian Rasulescu (IPJ Prahova) sunt acuzati de fapte grave de coruptie

Trei “capi” ai Politiei Prahova au ajuns in vizorul DNA Ploiesti, fiind acuzati de coruptie. Emanuel Saghel, sef birou Combatere Spalare a Banilor din cadrul BCCO Prahova, Adrian Radulescu, adjunctul inspectorului sef al IJP Prahova si Constantin Ispas, seful Directiei Generale Anticoruptie Prahova au fost saltati si dusi la audieri intr-un dosar cu acuzatii halucinante.

Constantin Ispas (DGA - foto), Emanuel Saghel (BCCO) si Adrian Rasulescu (IPJ Prahova) sunt acuzati de fapte grave de coruptie

Seful DGA Prahova, Constantin Ispas, este suspectat de trafic de influenta si luare de mita, fiind acuzat ca a intervenit la functionari cu atributii de control pentru protejarea unor firme, in schimb incasand de la acestea sume de bani prin intermediul societatilor familiei sale.

Spagi pentru scurgeri de informatii

Adrian Rasulescu (IPJ Prahova)

In perioada 2010-2014, Ispas ar fi intervenit la nivelul unor functionari in scopul protejarii activitatii comerciale a unor firme. In schimb, Ispas ar fi incasat periodic diverse sume de bani, prin intermediul S.C. Niros Com S.R.L. Popesti din comuna Brazi, societate ai carei asociati sunt fratele sau, Ion Ispas, si fiul sau, Mihai-Constantin Ispas, si prin intermediul S.C. Milarasi SRL din Bucov, administrata de fratele sau. De asemenea, Constantin Ispas este suspectat ca a cerut si primit de la un denuntator, in perioada aprilie 2010 – februarie 2011, cate 10.000 euro, in doua transe. In schimb, Ispas i-ar fi promis denuntatorului ca il va determina pe comisarul sef Emanuel Saghel, ofiter coordonator in BCCO Ploiesti, sa solutioneze favorabil dosarul penal inregistrat la DIICOT Ploiesti care viza activitatea firmei denuntatorului. In luna iunie 2012, Constantin Ispas i-ar fi transmis unei persoane cercetate ca urmeaza sa aiba loc o perchezitie la locuinta sa, perchezitie dispusa intr-un dosar al Parchetului Judecatoriei Ploiesti. La randul sau, Emanuel Saghel este suspectat de santaj, trafic de influenta si luare de mita. Pentru interventiile sale, Saghel a primit spaga de la bani pana la parchet si bilete la meci. Adrian Radulescu, adjunctul sefului IPJ Prahova, adus si el pentru audieri la DNA Ploiesti, este suspectat de cercetare abuziva. Adrian Radulescu si Constantin Ispas ar fi amenintat trei persoane, pentru a le determina sa formuleze denunturi la adresa unor ofiteri de politie de la SIF Prahova care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetul Tribunalului Prahova. Denunturile astfel obtinute prin amenintare s-au materializat in constituirea a doua dosare penale inregistrate la DNA si in cadrul carora ofiterii din DGA Ploiesti au fost delegati sa faca cercetari.

author avatar
Andrei Coman
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger