AcasăNews“Cartelul bogatasilor” lasa mosteniri fondurilor de caritate

“Cartelul bogatasilor” lasa mosteniri fondurilor de caritate

Bloggerii britanici considera ca “orice taxa e o alta taxa” si ca noua inventie e tot pentru protectia milionarilor

Premierul britanic David Cameron, Nick Clegg (vicepremier) si Ed Miliband (liderul laburistilor) isi doneaza 10% din avere dupa moarte.

Bloggerii britanici considera ca “orice taxa e o alta taxa” si ca noua inventie e tot pentru protectia milionarilor

Intr-o actiune socotita de presa britanica “total neobisnuita”, cei trei lideri de pe scena politica britanica, dintre care Ed Miliband este liderul Opozitiei, si-au dat mana sa arate un gest de marinimie. Ei au semnat un acord ca, dupa moartea lor, zece procente din averea lor sa fie donata fondurilor de binefacere. Premierul Cameron vrea sa faca din acest gest un promo pentru legea care prevede noi taxe de mostenire. Practic, cine isi lasa prin testament  zece la suta din averea taxabila va avea parte de o reducere a “taxei de mostenire”, de la 40 la suta, la 36 la suta.

Bancherii au mai nascocit o taxa

In prezent, 74 la suta dintre britanici sprijina prin donatii directe fondurile  de caritate, dar doar 7 la suta le lasa ceva prin testament. Ca sa ajute aceasta lege, celebritati ca Sir Richard Branson, baronul Richard Rogers, Charles Dunstone – cofondator la The Carphone Warehouse – controversatul bancher Jacob Rothschild si directorul organizatoric al Olimpiadei, lord Sebastian Coe, si-au inclus “Legacy 10” in testament. In principiu, Legacy 10 este o lege care ar trebui sa faca oamenii mai buni, sa demonstreze ca pot avea un suflet caritabil si ca le pasa de semenii lor care au nevoie de sprijin financiar. In practica, printr-o astfel de lege s-ar strange miliarde de lire, care ar urma sa fie manevrate de anumiti bancheri. Iar increderea populatiei, la nivel global, in bancheri, s-a cam dus pe apa Sambetei. Oamenii prefera sa stie exact pe ce se duc banii lor cand fac gesturi filantropice, decat sa-si lase zece la suta din avere la cheremul unor bancheri.

author avatar
Adina Mutar
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger