AcasăNews“Capsunarii”, obligati sa-si lase copiii pe semnatura la stat

“Capsunarii”, obligati sa-si lase copiii pe semnatura la stat

Copiii ai caror parinti se afla la munca in strainatate vor fi mai atent supravegheati de autoritati

Deputatul PDL Petru Calian propune un proiect de lege care sa-i protejeze pe minorii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

Copiii ai caror parinti se afla la munca in strainatate vor fi mai atent supravegheati de autoritati

Democrat-liberalul vrea practic sa-i oblige pe parinti sa anunte autoritatile, cu 30 de zile inainte, ca intentioneaza sa paraseasca tara. Totodata, parintii trebuie sa nominalizeze persoana in intretinerea si ingrijirea careia va ramane minorul, „acordul de ingrijire fiind concretizat printr-un act notarial”. Pe langa responsabilizarea parintilor, democrat-liberalul isi propune si sa combata indiferenta institutiilor.

“In timp de 30 de zile de la depunerea dosarelor, autoritatile trebuie sa verifice respectarea conditiilor de catre parintii care intentioneaza sa plece la munca in strainatate. Pe perioada incredintarii minorilor se vor intocmi lunar rapoarte de evaluare pentru o mai buna monitorizare a acestora, iar in cazul in care persoanele nominalizate nu respecta cerintele prevazute de lege minorul va putea fi incredintat unui centru de plasament”, ae mai arata in proiectul legislativ.

author avatar
eNational
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger