AcasăNews“Capii” Politiei Prahova, baieti de casa pentru afaceristii Daniel Capra si Nicolae...

“Capii” Politiei Prahova, baieti de casa pentru afaceristii Daniel Capra si Nicolae Stanciu

Omul de afaceri Daniel Capra primea informatii din dosare de la ofiterul BCCO Emanuel Saghel

Emanuel Saghel, ofiterul BCCO anchetat de DNA Ploiesti, ii dadea informatii despre dosare lui Daniel Capra, patronul Petrolul Ploiesti, de la care primea in schimb bilete la meciurile echipei si consumatii la o loja a stadionului. De asemenea, denuntatorul sefului DGA Prahova, Constantin Ispas, este Nicolae Stanciu,  un om de afaceri cu puternice legaturi in lumea politica din judet.

Omul de afaceri Daniel Capra primea informatii din dosare de la ofiterul BCCO Emanuel Saghel

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva intocmit de DNA Ploiesti,  Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti, primea bilete la meciurile echipei de fotbal Petrolul Ploiesti si ii furniza patronului clubului ploiestean, Daniel Capra, informatii despre dosarele in care acesta este cercetat de DIICOT.

Saghel vindea informatii

Astfel, in primavara anului 2014, Emanuel Saghel l-a contactat pe Daniel Capra si i-a spus ca stie despre controlul fiscal facut de catre Directia Antifrauda Fiscala Alexandria la clubul sportiv Petrolul, asigurandu-l ca actul de control fiscal va fi urmat de un dosar penal, „in legatura cu care se va implica personal, atat pentru a fi preluat de o unitate de parchet din Ploiesti, cat si pentru a-l solutiona in mod favorabil”. Procurorii sustin ca, pe langa biletele de acces la meciurile de fotbal, Emanuel Saghel „a beneficiat si de alte foloase, constand in consumatii de bauturi alcoolice si alimente, servite la una din lojele stadionului, consumatii achitate integral de Daniel Capra”. La sindrofiile din loja FC Petrolul participau si Adrian Radulescu – adjunct al IJP Prahova si Viorel Dosaru – seful IJP Prahova. Aceste consumatii se ridicau la valoarea de 500-1.500 lei, pentru fiecare meci desfasurat. De asemenea, tot Saghel este cel care i-a promis lui Capra ca-l va anunta din timp despre data efectuarii perchezitiilor domiciliare.

Ispas a primit 10.000 de euro de la Stanciu

Pe de alta parte, seful DGA, Constantin Ispas, s-a aciuat si el pe langa un om de afaceri. Ispas se facea luntre pentru Nicolae Stanciu, un afacerist cu puternice legaturi politice in judetul Prahova, dar si condamnat la patru ani de inchisoare pentru fraude de doua milioane de euro. De altfel, Stanciu este cel care l-a dat pe mana procurorilor pe comisarul Constantin Ispas. Potrivit procurorilor, in 2 februarie 2015, Nicolae Stanciu (fost Ceapchie) a formulat la DNA Ploiesti un denunt impotriva comisarului sef Constantin Ispas, caruia pretinde ca i-a dat diverse sume de bani, de ordinul zecilor de mii de euro, pentru ca acesta sa intervina in favoarea omului de afaceri, in dosarul in care el, nepotul acestuia, Madalin Ceapchie, si actuala sa sotie, Ana Ruxandra Stanciu, fiica unei consiliere locale din Ploiesti, au fost trimisi in judecata de DIICOT pentru constituirea unui grup infractional organizat. „Cu ocazia discutiilor purtate, Ispas Constantin a pretins denuntatorului suma de 10.000 euro (bani primiti de Ispas), ca si pret al interventiei sale la ofiterul coordonator din cadrul BCCO Ploiesti, respectiv Saghel Emanuel. In pofida interventiilor, Nicolae Stanciu, care la acea vreme se numea Ceapchie, a fost arestat preventiv, iar prietena acestuia, actuala sa sotie, a fost retinuta, apoi eliberata si trimisa in judecata alaturi de el. Cand au constatat ca au banii fara niciun rezultat favorabil lor, sotii Stanciu au cerut inapoi banii.

author avatar
Andrei Coman
1.014 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger