AcasăNews“Campionul denunturilor” Doru Bostina, cercetat si pentru evaziune fiscala

“Campionul denunturilor” Doru Bostina, cercetat si pentru evaziune fiscala

Avocatul Doru Bostina este cap de afis intr-un nou dosar, fiind cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta, cu un prejudiciu estimat la peste un milion de euro.

Avocatul Doru Bostina, dus cu mandat la audieri

Pe langa indeletnicirile deja cunoscute, acelea de a face denunturi in mai toate dosarele mari aflate in instrumentarea procurorilor DNA, iata ca avocatul Doru Bostina s-ar mai pricepe, potrivit Politiei Romane, si la altceva. Adica operatiuni fictive si eludarea obligatiilor fiscale.

Conform politistilor de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, au fost efectuate 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, iar persoanele vizate sunt suspectate ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive. In urma descinderilor, au fost emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane, printre acestea fiind si avocatul Doru Bostina si fiul acestuia. De altfel, politistii si procurorii au perchezitionat si locuintele acestora din Bucuresti si Corbeanca, precum si cabinetul de avocatura. „Una dintre societatile comerciale care ar fi evidentiat in actele contabile sau in alte documente legale cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale este o casa de avocatura din municipiul Bucuresti”, arata Politia Romana.

Pedeapsa mica pentru ca a “ciripit”

De altfel, acest dosar nu este primul contact cu anchetatorii din postura de suspect al avocatului Doru Bostina. Acesta a fost, recent, condamnat la trei ani de inchisoare, pentru trafic de influenta, in scandalul in care a fost implicat si omul de afaceri Gruia Stoica. Si tocmai pasiunea lui de denuntator in mai toate dosarele grele ale DNA l-au scapat de o pedeapsa si mai mare. Pentru ca in motivarea deciziei de condamnare se arata ca pedeapsa avocatului Bostina a fost redusa la jumatate deoarece a denuntat fapte penale in cazul “Microsoft”.

 

author avatar
Andrei Coman
905 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger