AcasăNews“Buldogul” Blaga are iarasi pedigree

“Buldogul” Blaga are iarasi pedigree

Odata cu functia de la Senat, Vasile Blaga revine in forta in echipa de conducere a PDL

Vasile Blaga este noul presedinte al Senatului. Cu 69 de voturi “pentru”, democrat-liberalul a devenit al doilea om in stat, depasindu-l in ierarhie pe Emil Boc.

Odata cu functia de la Senat, Vasile Blaga revine in forta in echipa de conducere a PDL

Decizia social-democratilor de a-l schimba pe Mircea Geoana de la sefia Senatului a fost mana cereasca pentru democrat-liberali. Nu atat pentru functia in sine, ci pentru faptul ca prin nominalizarea lui Vasile Blaga cel putin o parte dintre vechile conflicte pedeliste au fost inchise. “Era nevoie ca Vasile sa reintre in echipa. Vin alegerile si absenta lui s-ar fi simtit. Toata lumea ii recunoaste calitatile de organizator. Pana si Basescu a inteles ca este mai bine sa-l ai aproape”, comenta un parlamentar al PDL, cu putin timp inainte de anuntarea rezultatului votului. Intelegerile au fost confirmate chiar de declaratiile rezervate ale lui Blaga pe tema:  “Discutii am avut mai multe, cu toti colegii, cu domnul presedinte Boc, in primul rand, ieri si astazi. Am avut o discutie profunda ieri si una astazi. Pana la urma, sunt onorat de propunerea pe care partidul mi-o face. (…) Pe mine ma sustine PDL, iar eventuale discutii intre partid si domnul presedinte trebuie sa…, mai bine il intrebati pe domnul presedinte Boc. Eu am discutat de mai multe ori cu domnul presedinte”, a precizat Blaga.

UDMR s-a mai invartit de o functie

Ca de fiecare data, maghiarii si-au vandut scump votul. Negocierile s-au purtat la sange in Coalitie, democrat-liberalii fiind obligati, in final, sa cedeze UDMR conducerea Secretariatului General al Guvernului.  Ca minoritarii i-au strans un pic cam tare cu usa pe pedelisti a recunoscut-o insusi Emil Boc: „PDL nu guverneaza singur in Romania si nu are resurse sa aiba 50 plus unu”.

PSD da fuga la CCR

Dupa ce au servit pe tava functia Puterii, uselistii se dau acum de ceasul mortii, amenintand cu sesizari la Curtea Constitutionala. Potrivit lui Titus Corlatean, perdantul de serviciu, cererea ar urma sa fie depusa chiar astazi. „Nu facem parte din cei care se inmoaie. Vom contesta la Curtea Constitutionala”, a sustinut Corlatean.

S-au inspirat admirand pictura naiva

Pana sa inceapa votul in plen, senatorii au admirat cu interes expozitia de pictura naiva a artistului bacauan Ioan Maric. Desi lucrarile simbolizeaza viata satului romanesc si obiceiurile taranilor, nu prea dadeau semne ca ar fi inteles exact care a fost mesajul pictorului.

[poll id=”149″]

author avatar
eNational
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger