AcasăNews“Austere Challenge 12” versus „Marele Profet”

“Austere Challenge 12” versus „Marele Profet”

HMS Daring s-a inscris la jocurile navale din Golf

Vestile sunt (ne)linistitoare dinspre Golful Persic. Toata lumea face exercitii de inviorare cu nave de razboi, nu altceva, Doamne fereste!

HMS Daring s-a inscris la jocurile navale din Golf

Americanii, britanicii si israelienii se joaca tactic sub indicativul “Austere Challenge 12”, iar iranienii se distreaza la cel mai „extensiv” nivel, sub indicativul „Marele Profet” si sub bagheta generalului de brigada Ahmad Vahdi. Conform declaratiilor oficiale, nu e rost de razboi, doar niste exercitii tactice, insa, daca se ajunge la inchiderea Stramtorii Ormuz, atunci, da, incepe si razboiul de-adevaratelea. Marina Regala britanica trimite si ea in terenul de „joaca” una dintre cele mai avansate nave de razboi, HMS Daring, un distrugator echipat cu cea mai noua tehnologie de razboi, capabila sa intercepteze orice racheta iraniana. HMS Daring are cel mai sofisticat sistem de radar din lume.

Pe parcursul acestor „jocuri olimpice navale”, Occidentul se pregateste sa foloseasca rezervele strategice de petrol, in cazul in care, „arbitrul de tusa”- Iranul va impune o blocada asupra apelor sale teritoriale, pe unde trec zilnic 15,5 milioane de barili de petrol.

author avatar
Adina Mutar
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger