AcasăNews“Adevarul despre Romania”. Uite care sunt tarile cel mai apreciate de romani!

“Adevarul despre Romania”. Uite care sunt tarile cel mai apreciate de romani!

In general romanii nu stau cu ochii in curtea vecinilor ci in cea a occidentalilor, asta releva un studiu realizat de INSCOP, care arata ca Ungaria, Ucraina, Rusia si Bulgaria se afla la sfarsitului clasamentului preferintelor locuitorilor Romaniei.

In topul preferintelor romanilor se numara Germania, Maria Britanie, Franta, Italia si Spania. Studiul numit “Adevarul despre Romania” arata ca Franta, Germania, Rusia sau Ungaria sunt mai apreciate de cetatenii cu studii superioare in timp ce pentru Statele Unite,  Marea Britanie, Italia si Spania au o simpatie mai mare cei cu studii primare.

Franta, de exemplu este preferata de 75,2% dintre cei de la oras si 68,7% din cei care provin din mediul rural, in timp ce pentru Germania si-au exprimat simpatia 80% dintre respondentii din mediul urban si doar 73% dintre cei de la sate. La SUA, in schimb, viseaza 75,4% dintre cei din mediul rural in timp ce dintre respondentii de la oras doar 66,2% si-au exprimat aprecierea.

Pentru Rusia cel mai ridicat grad de simpatie s-a inregistrat in randul locuitorilor din Banat, Crisana si Maramures cu 44,9 procente. Ungaria este preferata de 40,8% dintre respondentii din  Transilvania urmat de apoi Dobrogea, Muntenia si Oltenia cu 32,9%, iar din Banat, Crisana si Maramures doar 29,9% si-au exprimat simpatia, in timp ce din partea Bucovinei si a Moldovei doar 16,3% indragesc Ungaria.

Studiul a fost realizat inainte de „episodul Schengen”. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul, si a fost realizat pe un esantion de 1.066 persoane, eroarea maxima admisa a datelor fiind de ± 3%.

In fruntea topului tarilor simpatizate de romani se afla Germania cu 77%, urmata de Marea Britanie cu 75%, si Franta, Italia si Spania, la egalitate, cu 72%. Pe locul patru in clasament se afla SUA care este apreciata de 71% dintre romani urmata de Olanda cu 61 de procente, China cu 58% si Polonia cu 43%. Ultimele patru locuri din top zece sunt ocupate de Bulgaria – 37%, Rusia – 33%, Ucraina – 32% iar Ungaria cu 31% incheie topul celor mai appreciate zece tari de catre romani.

author avatar
Alina Costache
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger