AcasăNewsContinuă campania de depistare precoce a cancerului de col uterin pentru femeile...

Continuă campania de depistare precoce a cancerului de col uterin pentru femeile din Ilfov

Pe 4 februarie 2022, în contextul marcării Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, la sediul Consiliului Județean Ilfov (CJI) a avut loc lansarea unei campanii de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament în cazul cancerului de col uterin. 

Ala Danilceac, medic primar obstetrică- ginecologie, Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Buftea: ,,Din dorința de a progresa cu programul de screening al cancerului de col uterin, spitalul din Buftea deține un aparat inovativ, unic în țară, care:

  • depistează leziunea precanceroasă în doar 1 minut și 20 de secunde, afișând rezultatul imediat pe monitor;
  • leziunea precanceroasă/canceroasă va fi depistată instantaneu, scurtând timpii pentru investigații complementare;
  • pacienta primește imediat schema de tratament; presupune identificarea și tratamentul în cadrul aceleiași vizite medicale.”

 În România, în fiecare an, se înregistrează 4.343 cazuri noi de cancer de col uterin și 1.909 decese cauzate de această boală. Din totalul numărului de cazuri de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa, 7,5% provin din România, țara noastră având o rată a mortalității este de 4 ori mai mare decât media Uniunii Europene. 

Proiectul desfășurat de către Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea are ca scop depistarea precoce, diagnosticul și tratamentul cancerului de col uterin. Femeile care au între 24 și 64 de ani, cu domiciliul în județul Ilfov, pot merge la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea pentru un consult ginecologic gratuit.

author avatar
Andrei Coman
253 afisari

2 COMENTARII

  1. ILFOV?!
    fostul „sector agricol ilfov”
    care azi da numai migrantzi prin Bucuresti
    trebuie des-fiintzat,
    spart si comasat cu judetele adiacente
    -AU ASEDIAT BUCURESTIUL,
    AU ASEDIAT CAPITALA!
    (dupa aia vb. si de canceru de col uterin:
    -cat sa dam vina pe tampoane,prezervative si anti-conceptionale)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger