AcasăNews„Dumnezeul asigurarilor”, Constantin Buzoianu, incaseaza bani de la Omniasig prin firma fiului...

„Dumnezeul asigurarilor”, Constantin Buzoianu, incaseaza bani de la Omniasig prin firma fiului

„National” prezinta amanunte incredibile din culisele unor afaceri de milioane de euro, din care se infrupta Constantin Buzoianu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Printr-o schema elaborata minutios, banii companiei Omniasig ajung la familia sponsorului PDL Buzoianu, adica seful singurei autoritati care supravegheaza, controleaza si face legea, la propriu, in domeniul asigurarilor.

Familia lui Constantin Buzoianu (foto) continua sa incaseze bani de la compania Omniasig, condusa de Mihai Tecau

Uns cu mare scandal presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), la finele anului trecut, fostul militian Constantin Buzoianu, sponsor declarat al Partidului Democrat Liberal, continua sa incaseze bani de la firma de asigurari la care a fost angajat in perioada 1998-2006: Omniasig – Vienna Insurance Group.

Mihai Tecau

Firma prin care prospera familia Buzoianu pe spatele Omniasig, sub conducerea actualului presedinte Mihai Tecau, este Heep Media SRL. Firma a fost detinuta in prima faza de Constantin Buzoianu, un anume Dan-George Plesca si persoana juridica Class Intermed, detinuta de o apropiata a lui Buzoianu. In perioada in care Buzoianu era consilier al presedintelui societatii Omniasig, firma de asigurari a semnat mai multe contracte cu agentia de publicitate Heep Media, adica firma lui.

Omniasig figureaza pe lista de clienti fideli ai societatii Heep Media SRL

Heep Media a fost cea care a realizat spoturile pentru asigurarile RCA cu tanarul sofer si bogatasa nimfomana, care au rulat pe toate posturile TV si radio in anul 2005.

Adio, dar ramand cu tine!

Constantin si Sorin Buzoianu au pus bazele SC Heep Media SRL, ulterior seniorul lasand afacerea pe mana fiului

Inainte de a deveni seful suprem al asigurarilor din Romania, Constantin Buzoianu a  fost vicepresedinte al Consiliului CSA. El a fost numit prin hotararea Parlamentului din 28 iunie 2006, data la care detinea Heep Media si incasa si salariu, si bani din publicitate de la Omniasig.

O luna mai tarziu, mai exact pe 17 iulie 2006, Buzoianu i-a cedat partile sociale din Heep Media fiului sau, Sorin Buzoianu, afacerea de familie fiind de atunci preluata de catre junior.

Dupa un an, SC Class Intermed SRL, asociat in firma Heep Media, si-a schimbat denumirea in Vienna International Holding SRL (firma ce detine firma Platinum Asigurari Reasigurari SA), numele fiind ales astfel, cel mai probabil pentru a crea confuzie in randul clientilor, care ar fi putut crede ca au de-a face cu celebra companie Vienna Insurance Group.

Tatal – sef la CSA, fiul – afaceri cu Omniasig

Conform documentelor intrate in posesia „National”, Heep Media continua sa faca afaceri cu Omniasig. Lucru cel putin ciudat, daca tinem cont ca Omniasig, compania condusa de Mihai Tecau, care ii da bani lui Sorin Buzoianu, este la mana lui Constantin Buzoianu. O simpla greseala din partea Omniasig, iar taticul asigurarilor ar putea declansa un adevarat razboi impotriva firmei: controale, verificari, retrageri de autorizatii… Razboi cu un final previzibil, daca tinem cont de faptul ca Buzoianu are si painea, si cutitul. In mod bizar, desi in publicitate se invart sume colosale, conform datelor inregistrate la Ministerul Finantelor Publice, Heep Media a avut anul trecut profit…zero.

Firma Omniasig, capusata de propriul presedinte

21 iunie 2011 - „National” a dezvaluit cum a directionat Constantin Toma fondurile austriecilor de la Vienna Insurance Group catre afacerile lui Fathi Taher

Anul trecut, „National” a dezvaluit mecanismul prin care presedintele Omniasig, Constantin Toma, directiona fondurile austriecilor de la Vienna Insurance Group catre afacerile controversatului iordanian Fathi Taher. Milioanele de euro scurse de la Omniasig spre Taher au fost folosite in operatiunile de preluare a societatii GRIRO SA. Instrumentul prin care banii austriecilor au ajuns la Taher era societatea Autosig SRL, firma detinuta integral de Omniasig. Desi au finantat fara sa vrea preluarea GRIRO, austriecii de la VIG au fost lasati cu buza umflata. In schimbul milioanelor de euro virate catre uzina lui Taher, VIG detine, indirect, sub 0,5% din actiunile GRIRO. In schimb, Olivia-Maria Stoicu, soacra lui Toma, s-a ales cu aproape 10% din GRIRO. In urma dezvaluirilor „National”, Constantin Toma si-a dat demisia, iar austriecii i-au aprobat-o pe loc.

Ieri militian, azi stapanul CSA

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a virat in contul PDL 80.000 de lei

Desi a lucrat aproape toata viata in institutii ale statului, Constantin Buzoianu a strans o adevarata avere.

Are trei case – doua in Bucuresti si una la Breaza – tot atatea terenuri si depozite in banci de 630.000 de lei, 67.000 de euro si 20.000 de dolari. Inainte de ajunge jupan la CSA, el a fost seful Politiei Transporturi Feroviare Constanta, apoi seful IPJ Constanta, director al Directiei Generale de Pasapoarte, Politie de Frontiera si Straini din cadrul MAI si consilier al presedintelui societatii Omniasig. In 2008, el s-a aflat pe lista sponsorilor PDL, partid caruia i-a virat in cont 80.000 de lei.

author avatar
Narcis Voica
3.303 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca ati stii, cat de stresat a devenit domnul Tecau de saptamana trecuta de cand bunul prieten si partener de afaceri al Omniasig – Presedintele CSA, Constnatin Buzoianu a fost realmente „mitraliat” de tanarul deputat Adrian Gurzau in Comisia pentru Abuzuri din Parlamen, din data de 11 Septembrie ….Se strange latul si la gatul tau, domnule Tecau.Buzoianu, abia daca mai respira.Asteptam audierile de maine din Parlament ale lui Buzoianu si la celelalte comisii.Toamna grea si cu recolte bogate la DNA si ANI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger