AcasăEditorialMonica TatoiuScopul NU scuză mijloacele

Scopul NU scuză mijloacele

De pe 26 iunie când CCR a decis că internarea și carantinarea prin ordin de ministru a infectaților cu Covid este neconstituțională, a început războiul declarațiilor politice și șantajul la majoritatea din Parlament. Comparând numărul de cazuri, 9 zile înainte și după 26 iunie, ajungem la o creștere de 30%. De ce există suspiciuni rezonabile că datele sunt manipulate? Pentru că avem o istorie privind utilizarea CNP-urilor la alegeri. Pentru că nimic nu este transparent în metodologia de testare.

Isterie la nivel național. Fără să știm cum se fac testările. Unde și cum. Aflăm doar de cazuri. Nu de procente. Pentru că procentele sunt relevante și nu cifrele chele precum cămilele rătăcite. Atacurile sub centură continuă în interes politic. Doar a început precampania electorală. Aflăm că nu ne mai dau bani de la UE pentru că la Curtea de Conturi a ajuns un PSD-ist de frunte.

Pe principiul învrăjbește  și stăpânește suntem făcuți preș. În loc să răspundă la acuze, Orban își face campanie electorală. Nu că PSD-ul o fi vreun îngeraș. Dar dacă citesc legea propusă Parlamentului mă cutremur când aflu că dacă am un herpes contagios, pot să mă trezesc cu poliția la poartă și o să fiu internată ca pe vremea Odiosului. Nu va mai exista nebunia ca în vremea prigoanei comuniste. Va exista prigoană pentru infectați cu virusuri de natură să îi sperie pe ceilalți.

Dacă nebunii subminau statul comunist, infectații sperie mult mai mult și șantajul este de succes. Orban zice că instituțiile statului au lucrat în favoarea românilor. După consecințe, rezultă că drumul spre iad o fi pavat cu intenții bune. Și nu se știe de derapaje. Să nu știi nu este o scuză. Să externalizezi vina este o dovadă de lașitate. Lașii nu construiesc. Lașii demolează. Fără să pună nimic în loc. În Franța,  guvernul a demisionat în fața unei anchete a Senatului. În Slovenia au fost arestări la nivelul guvernului. Acum când buba se inflamează Președintele dispare. Președintele care era moțul la toate declarațiile guvernului. Unde-i președintele, a început vacanța elevilor? În proiectul de lege nu se specifică clar care sunt responsabilitățile și competențele celui care decide că un virus poate să facă rău și în consecință cel care îl poartă trebuie izolat de comunitate.

În această campanie cea mai radicală voce, fostul președinte Băsescu, vrea din nou stare de urgență. Adică radicalizarea măsurilor care ucid economia. De ce? Pentru că toate sondajele arată că partidul lui nu mai intră în Parlament. Nimic nu contează în afară de salvarea personală. Și mai vor să mergem la vot. Ca să alegem ce? Între cel mai mic rău. Și dacă nu o faci să te simți vinovat. Tot noi. Ăia care plătim oalele sparte de servitorii baronilor politici. Din toate partidele. Așa cum am mâncat de foame creveți vietnamezi când statul ne salva de imperialism, tot așa astăzi trebuie să înghițim broasca dreptei ca antidot împotriva ciumei roșii. Am înnebunit? Toți atacă și când sunt atacați mint prin omisiune.

Și noi ne isterizăm ascultând ce ni se servește la știri. Până când ne comportăm ca o turmă de oi acuzată de cămile de inferioritate genetică? De ce nu răspund la întrebările: Câți au fost băgați în carantină instituționalizată și dintre ei câți au fost depistați pozitiv? Câți au fost băgați în izolare la domiciliu și dintre ei câți au fost depistați pozitiv? Suma numărului carantinaților și a acelora izolați la domiciliu ar trebui să dea numărul total al acelora veniți din afara granițelor. Orban a avansat cifra de 1,7milioane  până la data de 1 iunie, numai în carantină, deoarece la vremea aceea toți erau plasați în carantină. Ni se spunea din 16 martie că pericolul vine de la românii din afara țării. Că ei sunt cei vinovați de îmbolnăviri. După ce s-a încercat folosirea diasporei pentru alegeri anticipate acum diaspora a ajuns să strige „Vinovații fără vină vor să se facă lumină”.

author avatar
Monica Tatoiu
517 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger