AcasăEditorialMonica TatoiuRăzboiul dinților rusești cu protezele dentare occidentale

Războiul dinților rusești cu protezele dentare occidentale

Săptămâna trecută Putin îi amenința cu dinții Rusiei pe toți inamicii ei, în legătură cu temerile anexărilor teritoriilor din zona Arctica. După câteva zile, Belarus deturnează un avion de linie al unei țări din UE. Care-i legătura? Putin a spus răspicat că Rusia istorică și Uniunea Sovietică sunt două nume pentru același spațiu. Cum ripostează UE la lovitura de tac a Rusiei cu bila de biliard numită Belarus? Cu un clămpănit de proteze dentare.

De ce ar trebui să ne intereseze subiectul, mai mult decât pensiile, salariile și bătăliile politice între pigmei, care nici proteze dentare nu au? Pentru că Rusia “istorică” se întindea până la gurile Dunării. Cui îi place să simtă dinții ursului în gardul lui?  Pentru că în timp ce dinții căzuți ai Europei  „istorice” au fost înlocuiți cu proteze instabile care riscă să se disloce oricând, lamentabil, în discursuri bâiguite cu mandibulele strânse, despre drepturi ipotetice, mâini ferme  semnează contracte economice cu Rusia pentru anumite națiuni istorice. Letonia, Lituania și Estonia, regiuni “istorice rusești” în accepțiunea lui Putin, nu cred că se simt confortabil la clămpănelile  protezei UE. Toate reacțiile la mușcăturile Rusiei din ultimii ani ne demonstrează că diplomația UE este minunată dar îi lipsește cu desăvârșire coerența și viziunea unitară. Nu cred că niște minți luminate de bărbați politici își imaginează că Belarus a acționat fără acordul Rusiei. Chiar înainte de reuniunea președinților țărilor UE la Bruxelles? Ca să fie expunere la greu a clămpănelilor. Găselnița cu bomba la bord pentru a ridica un avion militar de la sol, exploatând inteligent derogarea de la legislația internațională privind zborurile avioanelor civile în spațiul aerian al țărilor planetei după 2001, demonstrează că acțiunea a fost premeditată.

Pe principiul acțiunii și reacțiunii, cam politic incorect dacă ne luăm după „renașterea” din universitățile anglosaxone,  revoluția  portocalie, vaccinul occidental împotriva nerespectării statului de ”drepți”, are reacții adverse. Vorba aia: cine sapă groapă altuia cade singur în ea. Dacă Rusia a identificat vulnerabilitățile Occidentului și este pregătită să le exploateze inteligent, așa cum a făcut-o negociind ridicarea sancțiunilor americane  asupra companiei participante la construcția în cazul Nord Stream 2, (nemțească dacă mă ajută neuronii), nici China nu o să stea de-o parte. Atol-urile populate artificial din Marea Chinei de Sud și spațiul lor aerian revendicat agresiv de Beijing vor deveni surse de venit și de dispute. Avioanele de linie vor trebui să evite anumite rute. Asta înseamnă costuri suplimentare și poluare a planetei. O să aibă grijă luptătorii pentru mediu să facă vreo mișcare portocalie pentru a ne determina să nu mai călătorim “neesențial”. Și  așa se va realiza izolarea anumitor “regiuni istorice”. Taiwanul ce istorie are? Este vremea unui nou joc de strategie. Tot este la modă rescrierea istoriei în limbaj politic corect. Companiile de jocuri au de lucru.

În lumea animalelor, când masculul Alfa care conduce turma îmbătrânește și îi cad dinții, colții tinerilor care îi vânează poziția încep să îl rânească. Cam la asta asistăm pe scena politică mondială. Mai ales în UE și SUA. După mintea mea de femelă cu părul alb. Care știe să recunoască un mascul Alfa cu dinți sănătoși și nu cu proteză. M-am uitat la presupusa listă de prezidențiabili din România pentru 2024. Majoritatea cu proteze politic-dentare  chiar dacă sunt tineri. Fumatul de iluzii dăunează grav sănătății dinților.

author avatar
Monica Tatoiu
548 afisari

4 COMENTARII

  1. Super ! Cea mai buna analiza de politica externa din Romania ultimilor 10 ani ! Asa va fi …castigatori vor fi China si Rusia. Ungurii stiu ei ce stiu ! Noi ne-am pus ouale intr-un singur cos……..Va doresc sa fiti sanatoasa si la fel de lucida si peste 10-15 ani ca sa va vedeti previziunile confirmate. Sunteti tare !

  2. Multumesc.Este atat de evident, daca chiar iti pasa si iti place istoria si economia, incat nu pot sa nu ma intreb daca lipsa de reactie nu doveste tradare.Ca sa nu intelegi trebuie sa fi chiar idiot.Nu este cazul decidentilor momentului.

  3. in parte aveti dreptate dar ati omis un lucru cum v/ati simtii daca toti vecini ar baga batul prin garddul dumneavoastra nato

  4. Europa, cu „junghiurile din cosul pieptului” acumulate in veacuri de intrigi, n-a inteles nimic din maraielile pe sub mustata a”dogului” de la Berlin si stiti foarte bine la ce s-a ajuns. Ei tot asa nu pricepe nici acum pasii mici dar desi facuti de masculuii ALFA (cum ii numiti dvs.). Tremuricii nostri, aerieni ca de obicei, se intrec in certuri marunte , fara grija ca maine condurii vestului pot fi schimbati, iar, cu cizma ruseasca. De fapt , ce am pierde, ce am castiga ??? Am pierde „sclavia”(asa au denumit-o altii, nu eu) din fermele vestului si am reveni in gulagul infrigurat al estului binecunoscut. Vorba aia…” merg ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca p…”, voi ati zis-o. Oricum, articolul super tare, sa folosesc si eu o expresie mult iubita azi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger