AcasăEditorialMonica TatoiuDe unde se îmbracă diavolii momentului?

De unde se îmbracă diavolii momentului?

Dacă mai aveați îndoieli că această coaliție este un ring de box, cele două conferințe de presă de duminică ale lui Cîțu și Voiculescu, după spectacolul grotesc al decidenților din sănătate de vineri seară, au limpezit lucrurile. Urmează spectacole de circ din ce în ce mai proaste și mai scumpe. Până acum în spectacole am văzut doar actori de mâna a doua, care se îmbracă de la second hand. 

Ce s-a văzut la Spitalul Foișor a depășit ca impact emoțional filmele horror. Am văzut pacienți operați în ultimele 48 ore scoși pe targă. Probabil că majoritatea nu știu ce dureri cumplite și luni de recuperare implică  tipurile de operații de la acest spital. Perioada post operatorie  imediată este esențială pentru ca pacientul  să revină la viața normală. La persoanele în vârstă este granița dintre viață și moarte. Experiențe personale.

De ce cred eu că s-a ajuns la scoaterea din circuit a acestui spital? Pentru că era prea specializat, prea modernizat, și creativitatea șefului DSU este limitată când vine vorba de “salvat vieți” neesențiale. Care nu sunt salvate decât atunci când  alte vieți sunt date la schimb. Mă lasă rece prostii de genul „Suntem șocați, este inacceptabil, bla bla, bla”. Ce ați făcut atunci, pe loc, ca porcăria asta să nu se finalizeze? Puroiași drăgălași, chestia asta cu limbajul diplomatic merge când nu arde. Acum arde rău.  Tot ceea ce este resursă umană și materială, 100% românească “must go”. Așa se spune când falimentul bate la ușă și vinzi sub preț, restul de inventar.

S-a știut că urmează presiune pe ATI. Ce a făcut Arafat? A dat cu oiștea-n gard, așa cum ne-a obișnuit în toate catastrofele pe care le-a gestionat din postura de șef DSU. Când n-au mai fost locuri la ATI, pompieristic, s-a decis că spitalul cu cele mai multe paturi bune de primit pacienți Covid ar fi Foișor. Fără o analiză serioasă a instalațiilor electrice. Doar paturi. Că personal, ne anunță oracolele, o să fie detașat.  Deși tot oracolele ne spuneau că spitalele de campanie se închid din lipsă de personal. Păi dacă avem personal de ce nu sunt deschise spitalele de campanie inaugurate cu fast în campania electorală pentru Parlamentul LUI? Cineva minte? Și noi suntem drogați să acceptăm în genunchi ce decide Arafat și Voiculescu. De cine? De acele canale de informare care au tot atâta legătură cu informarea necenzurată a publicului  cum am eu cu călcatul cămășii. Fiecare s-a comportat după cum are de câștigat de pe urma emoțiilor sau lehamitei generate de construcția știrii. Ce mă deranjează în toată această comedie neagră este duplicitatea și lașitatea unor lideri politici și „influenceri”.

Imaginile au fost terifiante. Nu puteai să spui că nu există. Și atunci fiecare le-a transformat în propria armă de atac împotriva adversarului politic. USR și-a transmis susținerea pentru Voiculescu și l-a atacat pe managerul spitalului. Care îl conduce de 24 de ani. Ce dacă Spitalul Foișor nu are  dotări specific afecțiunilor respiratorii. Managerul este PeSeDe. Trebuie crucificat  și  creația sa distrusă. Pentru că ‘ciumă roșie’ este …bla bla. Voiculescu este minunat, este eficient, este băiatul lui tata Cioloș și gașca. Asta îl legitimează profesional. Bleah. Cam cum l-ar legitima potențial pe un bărbat în relațiile cu o femeie sau partener, cum le spune în gașca lor, conturile părinților și nu ”resursele“ personale. Știu că sunt rea. Dar m-am săturat de “O să fie Wow” și să mă aleg cu ”Bau”. Cam asta este poziția Cioloș, mic la stat și mare la declarat, dansând passo doble cu Barna, mare la stat și mic la performanță… politic. Apoi am văzut PNL-ul în prag de erupție de unitate cu ceva fum în Transilvania și cenușă la București. Vineri seară n-a ieșit la declarații nici PM-ul, nici președintele aruncător de castane fierbinți la prinzătorii debusolați și inepți. Au ieșit la declarații acei PNL-iști care nu sunt încă în scheme, dar vor să fie. Că deh, anul ăsta se desenează tabla de șah a lui 2024. Toți peneliștii au bastonul de președinte în servieta cu care cară hărți de colo colo. De la o tabără la alta. Dacă PNL nu ia drumul PNȚCD.

 

author avatar
Monica Tatoiu
740 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ca aceasta coalitie este un avorton s-a vazut inca de la inceputuri. Adica, sa vii tu un nimelea din drum, cu 2% voturi, sa-ti incordezi muschii (inexistenti) ca Greuceanu si sa faci pe Ileana Cosanzeana in prima noapte petrecuta cu Fat Frumos. Desi preludiul a durat cateva saptamani, nici SPANUL si nici Imparatul Galben nu si-au dat seama ca mireasa „nu-i virgina”, ei savurand VICTORIA… avand, in sfarsit fiecarre ce si-au dorit. Indemnul „Luati ciomagul” a functionat…Treziti din betia nuntii, azi, isi arunca in fata unii, altora zoaiele ramase dupa spalarea veselei. Necazul insa este ca intre ei se afla POPORUL ROMAN, de care au uitat dupa ce le-a platit darul. Cei din Imparatia galbena si-au dat seama ca miresa e cam cu…va si prin trompetele de serviciu „vestesc” in cele patru zari, iar latraii din presa le tin hangul.” Spanul, isi poate vedea in sfarsit de escapadele hibernale si cele pe ale copilariei plaiuri. Ingenua”(sic) tace si filozofeaza ca ce daca mai mor oameni „otraviti” de meniul lor, ca doar OMUL de cand se naste, stie ca trebuie sa si moara…nu are importanta cand si de ce ??? Ba are nenicule, aici gresiti, ca tratati POPORUL ROMAN ca pe o masa amorfa, buna doar sa va creeze voua bunastare…l-ati prostit cu promisiuni, il tratati cu indiferenta si-l inmormantati ca pe animale. Mamaliga, o stiti foarte bine de la inaintasii vostri, ca nu explodeaza. Asa este, se vede si in aceste zile. Ea a fost explodata dealungul vremurilor, dar de vecini si am crezul ca noi am facut_o. Gresit. Cuvintele lui PETRE TUTEA „Cand vad turmele de imbecili, singuratatea devine suportabila „ma fac sa ma simt singur in mijlocul poporului (nu poartidului cuiva) MEU.!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger